Наслідки ракетного обстрілу ТЦ у Кременчуці: в лікарні перебуває понад 20 людей

28 червня 2022, 11:50
Внаслідок ракетного удару по торговому центру загинули щонайменше 18 людей, ще 36 - зниклі безвісти.
Кременчуг, ракетный удар
Ракетний удар по ТЦ в Кременчуку: понад 20 людей у лікарні / УНИАН, ГосЧС

Внаслідок ракетного удару по торговому центрі у Кременчуці до лікарні потрапили понад 20 осіб. Всього постраждали 57 людей. Про це заявив міський голова Кременчука Віталій Малецький в ефірі телемарафону.

У лікарні перебуває 7 важкопоранених людей. Роботи з ліквідації наслідків ракетного обстрілу триватимуть ще 2-3 дні. Таким чином, кількість поранених чи загиблих може бути більшою.

"Роботи будуть тривати ще близько 2-3 днів, тому що рятувальники лише сьогодні можуть зайти з технікою всередину. Площа торговельного центру була понад 10 тис. кв. м, і зараз не всі завали ще розібрані. На жаль, ми мусимо констатувати, що жертв може бути більше", - сказав Віталій Малецький.

Вже відомо про 18 загиблих. Ще 36 людей вважають зниклими безвісти.

Міськрада планує виділити гроші на лікування постраждалих внаслідок атаки російських військових.

читайте такожПо Кременчуку вдарили дві ракети РФ: друга влучила у підприємство, є постраждалі

Ракетний удар по Кременчуку

Нагадаємо, 27 червня, окупанти вдарили ракетами про Кременчуку Полтавської області. Як повідомляє заступник голови МЗС Еміне Джапарова, в ході удару по Кременчуку окупанти потрапили в ТЦ "Амстор".

Пізніше мер міста Віталій Малецький повідомив, що росіяни влучили ракетами в людне місце.

Внаслідок ракетного удару по ТЦ в Кременчуці загинуло 18 людей, ще 59 постраждали, з них 25 людей госпіталізували. Однак слід зазначити, що ці дані не є остаточним, на території ТЦ продовжують працювати рятувальники та розбирати завали.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що нанести ракетний удар по торговому центру в в Кременчуці Полтавській області могли тільки відморожені терористи.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк прокоментувала ракетний удар РФ по торговому центру у Кременчуці і заявив, що Росія буде притягнута до відповідальності за її звірства в Україні.

За даними міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, окупанти скинули на ТЦ у Кременчуці 900 кг вибухівки. Вони атакувати Кременчук з Курської області РФ. Вони випустили ракету Х-22 з бомбардувальника ТУ-22.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти