Просування на Луганщині: ЗСУ досягли успіху під Кремінною – ISW

10 січня 2023, 08:27
Бойові кадри з геолокацією показують дуель між російськими та українськими танками на південний захід від Кремінної біля Діброви.
ЗСУ, війна, українські військові
ЗСУ просуваються вперед на Луганщині / 93-тя ОМБр Холодний Яр

В Луганської області українські захисники зуміли просунутися вперед. Вони досягли успіху в районі Кремінної.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Уточнюється, що 8 і 9 січня російські та українські війська продовжували наступальні дії на лінії Сватове-Кремінна.

У повідомленні нагадується, що глава Луганської ОВА Сергій Гайдай заявляв про запеклі бої в районі Кремінної. За його даними, окупанти перекинули в цей район кілька десантно-штурмових батальйонів і важку техніку для утримання лінії оборони.

Американські військові аналітики з посиланням на повідомлення росЗМІ підкреслюють, що українські війська готуються до відновлення наступу на Лиманській ділянці на захід від Кремінної та концентрують техніку в районі Терного (15 км на захід від Кремінної).

Крім того, бойові кадри з геолокацією показують дуель між російськими та українськими танками на південний захід від Кремінної біля Діброви, що вказує на те, що ЗСУ, ймовірно, досягли успіхів у лісовому масиві на захід від Кремінної, вказується в матеріалі.

У ISW також додали, що війська РФ намагаються збільшувати інтенсивність боїв в районі Бахмута і Соледара Донецької області.

Просування на Луганщині: ЗСУ досягли успіху під Кремінною – ISW
/ understandingwar.org

Ситуація на Донбасі

Раніше повідомлялося - українські військові просунулися на фронті біля Кремінної в Луганській області - це місто має стратегічне значення для подальшої наступальної операції на Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Сватове.

Глава ГУР Кирило Буданов заявив про те, що російські окупанти вже 8 місяців намагаються досягти результатів у Донецькій області та захопити місто Бахмут. Вони тероризують мирних жителів і продовжать щоденні обстріли міста.

Бахмут має дуже вигідне розташування з військової точки зору. Через це російські окупанти не відступають від міста.

Радник Офісу президента Олексій Арестович сказав, що армія України завдає серйозної шкоди військам Росії під Бахмутом Донецької області. Як стверджує Арестович, там з півночі намагаються просуватися кадировці з полку Ахмат, а зі сходу – бойовики ПВК Вагнера і мобілізовані ув'язнені.

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти