Литва просить для України чітких планів для наближення до ЄС і НАТО

7 липня 2021, 12:11
Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.
Гітанас Науседа
Президент Литви розповів, що потрібно Україні для наближення до ЄС і НАТО / REUTERS

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими вона буде рухатися у напрямку членства в Євросоюзі та НАТО. Про це він сказав на конференції з питань реформ в Україні у Вільнюсі в середу, 7 липня.

"Потрібно чітке бачення, який внесок може зробити Україну в Євроатлантичне товариство, і як вона може зближуватися з ЄС і НАТО – цитує литовського президента Європейська правда.

"Україні потрібні чіткі плани, для того, щоб просуватися вперед. А міжнародне товариство очікує запевнень у тому, що послідовний процес реформ продовжиться. Амбітний порядок денний це те, що мотивує людей", – сказав Науседа.

Президент Литви також зазначив, що успіху в реформах можна досягти введенням добре дійової ринкової економіки, просуванням євроатлантичної та європейської інтеграції, а також боротьбою з корупцією.

Однією ж з головних завдання, за його словами, є підвищення довіри українців до судової системи, їх впевненість у тому, що антикорупційна система працює належним чином.

Вступ України до НАТО

  • Президент України Володимир Зеленський 7 червня під час телефонних переговорів з господарем Білого дому Джо Байденом запропонував американцям створення покрокового плану інтеграції Києва до Північноатлантичного альянсу. Механізм повинен припускати прив'язку до конкретних календарних дат.
  • 14 червня Зеленський закликав Байдена відповісти на питання про те, чи бачать Україну в НАТО в найближчому майбутньому, і коли українська держава отримає ПДЧ до Північноатлантичного альянсу.
  • Після саміту Альянсу, який відбувся 14 червня, в блоці зробили заяву про те, що Україна вступить до НАТО на підставі ПДЧ. Однак коли конкретно буде надано відповідний план, в блоці не уточнили.
  • Американський президент Джо Байден сказав, що Україна поки не готова до інтеграції в НАТО. Головною перешкодою він назвав корупцію.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти