Зеленський хотів ввести спецвійська на митницю: президент розповів, хто йому завадив

20 травня 2020, 12:56
Зеленський був ініціатором радикального вирішення питання контрабанди в Україні.
прес-конференція Зеленського
Митниця заблокувала ініціативу Зеленського / Скріншот

Президент України Володимир Зеленський виступав ініціатором введення спеціальних військових загонів на митницю з метою боротьби з контрабандою, однак на той момент глава Державної митної служби Максим Нефьодов заблокував цю ініціативу.

У відповідь на питання щодо звільнення нових кадрів Зеленський навів у якості прикладу відставку екс-глави митниці Максима Нефьодова, який, як заявив глава держави, не впорався зі своєю роботою.

"Нормальна людина, Макс, але на митниці беруть хабарі, нормальна людина, але їде контрабанда. Що ми повинні з вами зробити? Він професійна людина, але цього замало", - розповів Зеленський під час своєї прес-конференції в середу, 20 травня.

За словами гаранта, він виступав за зміни в закон, які дозволили б ввести на митницю спеціальні силові структури з метою припинення контрабандних потоків, однак пропозиція Зеленського не отримала підтримки.

"Я йому пропонував: давай змінимо законодавство, зробимо так, щоб наші окремі військові загони зайшли на митницю і повністю зупинили контрабанду. На що отримав відповідь: "Ні, ми зробимо все самі", - зазначив Зеленський.

У підсумку Нефьодов провалив роботу і пішов у відставку.

"Результат - мінус десятки мільярдів гривень на рік, немає наповнення бюджету. Де нам брати ці гроші? Що нам робити з Максом?" – резюмував президент.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що буде міркувати щодо свого потенційного висунення на наступні президентські вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти