"Втратили 40 кілограмів ваги": українські альпіністи першими у світі підкорили гору в Гімалаях

13 листопада 2021, 15:35
204
Як кажуть українські альпіністи, кожен з них схуд більш ніж на 10 кілограмів. А вниз з вершини гори їм довелося спускатися вже на вертольоті.
Аннапурна
Гора Аннапурна / Reuters

Троє українських альпіністів першими у світі підкорили гору Аннапурну (висотою 7555 метрів) в Гімалаях. І благополучно повернулися в Україну, повідомляє портал ТСН.

Микита, В'ячеслав і Михайло схудли на 40 кілограмів (на трьох). Їжі було мало, бо через погані погодні умови експедиція в горах вимушено подовжилася. Кожен з них схуд більш ніж на 10 кілограмів. Вниз їм довелося спускатися вже на вертольоті. Тепер їх зустріли як героїв в українському аеропорту Борисполі.

Велика подорож остаточно закінчена. Михайло з сім'єю - летять відігріватися на курорт до Туреччини. В'ячеслав і Микита – над подальшими планами поки думають і обговорюють. А підкорення вершини Аннапурну прямо в аеропорту всі дружно святкують - варениками своїх дружин і подруг.

121
Альпіністи благополучно повернулися в Бориспіль / скріншот з відео

читайте такожУ Словаччині назвали імена трагічно загиблих українських альпіністів

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в горах Північної Осетії групу альпіністів накрила снігова лавина. Серед постраждалих - троє громадян України

Очевидець події - одиночний турист-врятував одну жінку, витягнувши її з-під снігу. За попередньою інформацією, у постраждалої перелом ноги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти