Повний блекаут в Україні: у Кабміні зробили важливу заяву

23 листопада 2022, 17:46
За словами Шмигаля, в уряді провели оперативну нараду з керівниками дипломатичних місій та установ України.
Світло, Електроенергія, Денис Шмигаль
Денис Шмигаль / УНІАН, скрін

Після масованої ракетної атаки Росії 23 листопада ремонтні бригади вже почали відновлювати інфраструктуру України.

"Держава-терорист Росія в черговий раз продемонструвала світу свою сутність. Ракетні удари по енергетичній інфраструктурі. По всій країні застосовані аварійні відключення електроенергії. Це вимушений крок, щоб уникнути аварій і розбалансування системи. Ремонтні бригади вже почали відновлювати пошкоджену інфраструктуру", - повідомив в Telegram прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Шмигаля, в уряді провели оперативну нараду з керівниками дипломатичних місій та установ України за кордоном за участю голів Міненерго та "Укренерго". Визначили пріоритетність для постачання в Україну енергетичного обладнання від партнерів, зокрема для ремонту пошкодженої інфраструктури та забезпечення "пунктів незламності".

відео дня

"Дав завдання Міненерго налагодити цілодобову тісну координацію з МЗС і митницею. Енергетичне обладнання повинно надходити в Україну швидко і безперебійно", - підкреслив прем'єр.

Ракетна атака Росії 23 листопада

23 листопада Росія почала масовану ракетну атаку на Україну. На Дніпропетровщині, Київщині, Полтавщині спрацювало ППО, у Києві, пристоличній області та Вінницькій області є прильоти.

Також повідомлялося, що Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму. Після цього РФ, схоже, вирішила підтвердити це "звання".

За інформацією Офісу президента, в результаті сьогоднішньої ракетної атаки РФ по Україні підтверджено потрапляння ворожих ракет по об'єктах критичної інфраструктури в декількох областях.

НЕК "Укренерго" прогнозує аварійні відключення світла по всій Україні до кінця доби.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти