Політолог пояснив, навіщо Зеленському так потрібна зустріч із Путіним

4 липня 2021, 00:51
Президенти України та Росії можуть зустрітися восени і лише в тому випадку, якщо цей саміт таки вдасться узгодити.

Зеленський
Володимир Зеленський / Reuters

Зустріч президентів України та Росії - Володимира Зеленського і Володимира Путіна – може відбудуться не раніше вересня-жовтня, якщо її все ж таки вдасться узгодити.

Політолог, директор Фонду Українська політика Костянтин Бондаренко пояснив, чому на саміті з господарем Кремля так наполягає український лідер.

"Зеленський так наполягає на цій зустрічі, тому що для нього це, передусім, показник того, що він зробив певний дипломатичний прорив. Для свого електорату цим він пошле сигнал, що Путін з ним не просто зустрічається, а ще й веде розмови, а значить вирішення проблемних питань – це лише питання часу", - сказав Бондаренко в коментарі Главреду.

За його словами, Путін розуміє мотиви Зеленського, тому і говорить про обговорення кола питань, які можуть бути на порядку денному.

"Як максимум, обговорити президенти можуть хіба що економічні питання або дипломатичні - зокрема, відновлення відносин між країнами на рівні послів і, можливо, транспортного сполучення тощо. До цих питань Росія налаштована, а от чи захоче це обговорювати Україна – велике питання", - вважає політолог.

Зустріч Путіна і Зеленського - про що раніше писав Главред:

  • Президент України Володимир Зеленський у травні говорив про те, що Київ вже веде переговори з Москвою з приводу проведення зустрічі з російським главою держави Володимиром Путіним.
  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков підтверджував, що переговори з приводу організації зустрічі глави РФ Путіна з президентом України Зеленським дійсно тривають. На даному напрямку по лінії Москви працює заступник голови Адміністрації президента Дмитро Козак.
  • 30 червня в ході прямої лінії Путін заявив, що він не відмовляється від зустрічі з Зеленським. Однак він звинуватив президента України в тому, що український гарант нібито здав країну під зовнішнє управління Заходу, та підкреслив відсутність доцільності такої зустрічі з точки зору Кремля. Крім того, Путін назвав українців і росіян "одним народом".
  • Український президент Володимир Зеленський у відповідь сказав, що він готовий до зустрічі з Путіним у тому випадку, якщо глава Кремля дійсно зацікавлений у врегулюванні російсько-українського конфлікту. При цьому він сказав, що якби українці та росіяни були б "одним народом", то в Москві всі користувалися б гривнею, а над Держдумою РФ майорів жовто-блакитний прапор.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти