Під загрозою два міста України: Світан назвав ймовірний напрямок удару РФ

26 вересня 2023, 09:27оновлено 26 вересня 2023, 10:26
90791
У РФ є близько місяця-півтора до початку осінніх дощів, вважає Роман Світан.
Роман Світан, українські військові
Роман Світан спрогнозував напрямки бойових дій / Колаж: Главред, Фото: скріншот

Військовий експерт, полковник запасу Роман Світан оцінив ймовірність нового наступу російських окупантів.

Під час чату в Главреді, оцінюючи протяжність лінії зіткнення, він підкреслив, що росіяни "влізли в кишку" фронту протяжністю 1200 км, притиснуту до Азовського і Чорного морів на глибину 80-100 км.

"Це дуже незручне розташування для російських військ - дуже довгі плечі постачання військової амуніції та боєприпасів, подекуди до 500-700 км", - зазначив експерт.

При цьому він вважає, що окупантам зручніше наступати там, де це плече найкоротше, тобто в районі Куп'янська.

"Від Валуйок до Куп'янська 80 км, а від кордону – всього кілька десятків кілометрів. Це оптимальний варіант для наступальних дій, тим більше, в тому вікні можливостей, яке залишилося", - не виключив співрозмовник.

Водночас він нагадав про те, що у РФ є близько місяця-півтора до початку осінніх дощів.

"А практично по всій лінії фронту, де знаходяться росіяни, грунти, схильні до розмокання в сезон дощів, тому рухатися буде не можливо. Тому противник буде намагатися просуватися тільки в районі Куп'янська і Сватового", - додав Світан.

Дивіться відео - чат з Романом Світаном в Главреді:

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Раніше Світан розповів про те, що ЗСУ зайдуть до Криму раніше, ніж до Донецька. Звільнення Криму політично ніяк не позначиться на владі в Кремлі, вважає Роман Світан.

Нагадаємо, раніше Світан назвав умову перелому у війні. Можуть з'явитися реальні перспективи завершення війни до кінця року, вважає Роман Світан.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти