Окупанти скидають на бійців ЗСУ отруту - CNN

19 грудня 2023, 17:55
2819
Українські військові зіткнулися з новими викликами на фронті.
РЕБ
РФ пішла в наступ / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, росЗМІ

Російські окупанти обладнують дрони під скидання отрути на позиції українських захисників. CNN з посиланням на свідчення самих бійців описує низку випадків на Оріхівському напрямку.

У матеріалі журналістів йдеться відразу про декілька проблем, з якими зіткнулися українські війська на південному фронті. Зокрема, безперервні "м'ясні" хвилі окупантів і використання Росією отруйного газу як зброї.

За словами постраждалих солдатів, спершу росіяни скидають цей газ на їхні позиції, щоб викликати паніку, після чого починається обстріл або атаки дронів.

відео дня

Джерело видання в українській розвідці підтвердило використання РФ сльозогінного газу, який подразнює слизову постраждалих. Використання цієї речовини заборонено Конвенцією ООН з хімічної зброї.

Українські бійці, які постраждали від таких атак, скаржилися на проблемах з горлом і диханням. Крім того, газ, потрапляючи на позиції ЗСУ, нерідко викликав займання. Постраждалі отримали опіки обличчя.

Ситуація на фронті

Поки Захід вирішує долю наступних пакетів допомоги Україні, Росія, скориставшись ситуацією, пішла у новий наступ на фронті і, за словами генерала Тарнавського, вже досягла часткового успіху на деяких ділянках.

Нещодавно ворожі російські війська змінили тактику у наступі під Авдіївкою. Ще недавно російська армія з однаковою силою і одночасно тиснула на всю лінію оборони на Авдіївському напрямку. Зараз вона змінила тактику і масово концентрується на окремих напрямках.

Як зазначив генерал Олександр Сирський, на Бахмутському напрямку РФ бажає захопити Часів Яр, на Лиманському тривають бої біля Макіївки, а на Харківщині противник намагається вийти до Куп'янська.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти