"Обійдуться без шкарпеток": лікар підтримала жорсткий карантин в Україні

11 січня 2021, 18:45
Медик розповіла, яка зараз ситуація в лікарнях через коронавірус.
'Обійдуться без шкарпеток': лікар підтримала жорсткий карантин в Україні
Лікар назвала плюси локдауну / УНІАН

Доктор медичних наук Наталія Виноград заявила, що в умовах жорсткого карантину заборона на продаж низки непродовольчих товарів є виправданою, оскільки дозволить зменшити натовпи людей у супермаркетах.

"Мова йде про низку факторів, які визначають можливість інфікування людей. Ця ймовірність обумовлена тривалістю перебування людини в зоні потенційного поширення патогена. В даному варіанті встановлено, що людина досягне реалізованого ризику зараження, якщо вона буде там перебувати 15 хвилин, яких вистачить, щоб взяти продукти і вийти з магазину. А ось щоб обійти всі відділи і зібрати всі потрібні і непотрібні речі, постояти, подумати, це більше 15 хвилин навіть для досвідченого покупця", - говорить Виноград.

читайте такожШмигаль пояснив, чому локдаун в Україні ввели вчасно

Наталія Виноград також зазначає, що лікарям "і так зараз вистачає роботи".

"Основна ідея - стримати темпи приросту нових випадків з урахуванням того, що потрібен захист ще й від грипу та інших ГРВІ, і лімітувати, обмежувати потенційні ризики. Порах*йте, скільки приміщень може відвідати людина в день і скільки там перебувати. Може, вона краще посидить вдома і обійдеться без шкарпеток?", - зазначила лікар, передає Україна 24.

Локдаун в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • 7 січня на нараді в Офісі президента уточнили, що незважаючи на різну інформацію влада не розглядає можливість перенесення посиленого карантину в Україні в січні.
  • Січневий карантин можуть продовжити, 3 тижні - це занадто мало. У світі 4 тижні карантину давали тільки для стабілізації захворюваності, а для її зниження потрібно не менше 6 тижнів, заявив інфекціоніст Вадим Арістов.
  • 9 грудня Кабмін прийняв рішення про введення жорсткого карантину в Україні на період з 8 по 25 січня. Причиною такого рішення влада назвала намір не допустити другої хвилі епідемії COVID-19 на території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти