Гроші і культура: Кабмін видав мільйони гривень на патріотичні серіали

4 серпня 2020, 20:00оновлено 4 серпня 2020, 23:10
Про багатомільйонні гранти для галузі культури розповів керівник Мінкульту Олександр Ткаченко.
Кабмін видав мільйони гривень на патріотичні серіали / Reuters
Кабмін видав мільйони гривень на патріотичні серіали / Reuters

В Україні запустили програму видачі грантів для культурної галузі, яка дозволяє використовувати наданий державою 1 млрд гривень.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав Міністерства культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, в рамках програми на виробництво патріотичних серіалів буде виділено 100 млн гривень, 590 млн гривень отримає Український культурний фонд, а 50 млн гривень дістануться Держкіно.

відео дня

Крім того, Ткаченко детально розповів про розподіл грошей з програми:

  • Перший пітчинг патріотичних серіалів - 100 млн гривень. Це дозволить підтримати кіноіндустрію і запропонувати глядачам продукт, який їм сподобається. Початок конкурсу - у другій половині вересня;
  • Український культурний фонд - 590 млн гривень. Грантова програма називається "Культура в часи кризи: інституційна підтримка", заявки приймаються до 14 серпня 2020 року, фінансування починається з жовтня;
  • Держкіно - 50 млн гривень. Тимчасова швидка форма підтримки в кризовий час, допоможе підготовчого етапу. Конкурс розпочнеться стартує в кінці вересня;
  • Український інститут книги - 150 млн гривень. Конкурс на програму грантів стартує на початку вересня;
  • Загальні потреби - 110 млн гривень (у тому числі та розробка електронного ресурсу і культурної спадщини, а також культурних цінностей).

Нагадаємо, раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів про те, що фільм Носоріг українського режисера (і колишнього в'язня Кремля) Олега Сенцова отримає держпідтримку в розмірі 25 млн гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти