"Будьмо,гей": в Україні зняли фільм про ЛГБТ-козаків

22 липня 2020, 17:35оновлено 22 липня 2020, 20:06
Картина отримала назву "Головна фортеця Січі".
геї, козаки
В Україні зняли фільм про ЛГБТ-козаків/ Bird in Flight

У Запоріжжі зняли короткометражний фільм під назвою "Головна фортеця Січі", який присвячений запорізьким козакам-гомосексуалістам.

Про це повідомляє портал Bird in Flight з посиланням на інтерв'ю режисера Євгена Коршунова.

За його словами, ідея фільму з'явилася після інциденту, який стався у Запоріжжі у 2013-му. Тоді місцеві геї відкрили організацію Гей-Форум – Січ. Через це серйозно образилися сучасні запорізькі козаки.

відео дня

"Доводилося чути та читати, що за гомосексуальні зв'язки на Січі карали. А раз за них карали, отже, вони там були. І я вважаю неприпустимим, що ряд людей правих і традиціоналістських поглядів намагається заборонити іншим громадянам України асоціювати себе з козаками", — розповів Коршунов.

Режисер впевнений ‒ історичним і культурним надбанням України можуть користуватися всі українці ‒ незалежно від статі та сексуальної орієнтації.

За сюжетом, головний герой фільму (у виконанні відомого гей-модельєра Михайла Коптєва) піддається гомосексуальному потягу і постає перед труднощами. Трохи пізніше він вступає в "таємну спільноту", яке асоціює себе з козаками. Коли учасники цього об'єднання дізнаються про пережиті їм знущання, то вирішують негайно помститися його кривдникам.

читайте такожУ новій Попелюшці фею замінили на чорношкірого фея-гея

"Будьмо,гей": в Україні зняли фільм про ЛГБТ-козаків

Нагадаємо, раніше відома американська студія Pixar випустила для онлайн-сервісу Disney+ короткометражний мультфільм Out - з головним персонажем-геєм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти