"Наші воїни зробили цей тиждень дуже потужним для України": Зеленський зробив сильну заяву

21 жовтня 2023, 22:44
441
Президент подякував захисникам України за бойові результати під час захисту нашої держави від російських окупантів.
Украинские военные, Владимир Зеленский
Зеленський заявив, що захисники зробили цей тиждень дуже потужним для України/ 53-окрема механізована бригада, Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові зробили цей тиждень дуже потужним для нашої держави.

Про це він сказав у вечірньому відеозверненні в суботу, 21 жовтня. Глава Української держави подякував українським воїнам за їхній мужній захист рідної країни.

"Дякую кожному й кожній, хто зараз у бою, на бойових позиціях, на постах! Авдіївський напрямок, Марʼїнка. Бахмутський напрямок. Купʼянський, Лиманський напрямки. Наше Запоріжжя. Наша Херсонщина. На лінії зіткнення, і в глибині окупованої території наші воїни зробили цей тиждень дуже потужним для України. І зараз я хочу подякувати всім нашим силам оборони та безпеки – абсолютно усім! Кожному підрозділу, кожному воїну, кожному командиру, які за цей тиждень дали нашій державі потрібні бойові результати", – зазначив президент України.

Мета міжнародних переговорів

Також український президент повідомив, що міжнародна робота не припиняється жодного дня. Він розповів, що сьогодні провів розмову з президентом Туреччини Ердоганом, і за цей тиждень це вже дев’ята міжнародна розмова. Зеленський нагадав, що він уже раніше говорив із президентом Фінляндії, з прем’єрміністром Канади, з президентом Південної Африки, з прем’єрміністром Норвегії, з президентом Франції, з генеральним секретарем ООН, з президентом США та канцлером Німеччини.

"Головне в усіх цих переговорах – захистити життя й людей, мирних людей, не дати дестабілізації поширитися ще й іншими регіонами світу, не дати змарнувати нашу роботу з консолідації світової більшості заради міжнародного права. Я вдячний усім лідерам за підтримку та усвідомлення, що зараз час для максимально енергійної спільної роботи", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що під час розмови з Ердоганом, зокрема, було обговорено ситуацію в Чорноморському регіоні, агресію проти України, агресію проти глобальної безпеки, і ситуацію на Близькому Сході.

Також Зеленський подякував президенту США Джо Байдену за те, що було підготовлено новий пакет тривалої та надійної підтримки для України – оборонної та економічної.

Дивіться відеозвернення Зеленського за вечір 21 жовтня:

Війна в Україні

Раніше у ЗСУ заявили про успіх під Бахмутом. Збройні сили України мають певні успіхи в районі Курдюмівка – Зеленопопілля, де розташований вузол оборони противника, розповів начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашніков.

У РНБО спрогнозували, що ситуація на полі бою кардинально зміниться. Секретар РНБО України Олексій Данілов повідомив, що ситуація на полі бою може кардинально зміниться, щойно Україна отримає винищувачі F-16.

Нагадаємо, співдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова Олексій Мельник спрогнозував, що будуть масові й частіші удари з боку РФ. Окупанти накопичують ракети для нових сильніших ударів. При цьому в РФ можуть використати нове виправдання для таких атак і "спихнути" вину на ATACMS.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти