Нападає на жінок на вулиці: у Києві неадекват тримає в страху цілий масив

24 листопада 2021, 21:18
Чоловік раптово замахується і б'є жінок, а потім йде собі далі.
Нападає на жінок на вулиці: у Києві неадекват тримає в страху цілий масив
"Міський божевільний" нападає на жінок на Русанівці / РБК-Україна

У Києві чоловік з психічним розладом нападає на жінок прямо на вулиці і б'є. Інциденти фіксують на житловому масиві Русанова вже не перший рік, повідомляють в пабліку "Березняки і Русанівка" на сторінці в Facebook.

Про крайній такий випадок повідомила свідок події в мережі, а також опублікувала фото неадеквата.

За словами жінки, дивний громадянин на вулиці, порівнявшись з незнайомками, раптово замахується і б'є їх, а потім йде собі далі.

У коментарях до публікації з розповіддю про інцидент жителі столиці відзначають, що це не рідкісний випадок.

Що відомо про зловмисника

Нападає на жінок на вулиці: у Києві неадекват тримає в страху цілий масив

Наприкінці 2019-го вже повідомляли, що на Русанівці неадекватний чоловік нападає на жінок, тоді правоохоронці коментували інциденти і зазначали, що слідчі дії ведуться, його вже затримували, але суд відпустив громадянина під особисте зобов'язання.

Як з'ясувалося, мова йде про чоловіка на ім'я Андрій, якому зараз під 40. За словами його матері, він більше 20 років перебуває на обліку в психдиспансері. Жінка розповідала, що лікарі поставили синові помилковий діагноз і призначили відповідно помилкове лікування. Також вона повідомила, що її другий, старший син, теж має такі проблеми з психікою.

Згідно з висновками психіатричної експертизи, чоловік не усвідомлює своїх дій.

За словами психіатра, за законом психічно хвору людину в Україні можуть затримати тільки в разі її згоди, проте ж проблема в тому, що жоден хворий на шизофренію не погодиться з тим, що він має проблеми і небезпечний для себе або оточуючих. Якщо пацієнт не хоче медичної допомоги, але люди вважають зворотне, то тоді питання вирішується через суд.

Як повідомляв Главред, 20 липня в Луцьку Волинської області сталося жорстоке подвійне вбивство. 62-річний Василь Пилип'юк убив доньку та колишню дружину. Тіло дівчини знайшли в коридорі. Ймовірно, вона намагалася втекти. Її мати в момент нападу спала.

Місяць тому набув чинності вирок суду щодо чоловіка через домашнє насильство. Якби його не просто оштрафували, а відправили до в'язниці, то життя двох людей можна було б врятувати.

Раніше в невеликому містечку Теребовля в Тернопільській області 19 червня сталася трагедія. Чоловік вбив свою 28-річну дружину, а потім наклав на себе руки. Сиротою залишилася трирічна дочка пари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти