На роботу через 5 днів: в Україні скоротили терміни лікування пацієнтів з COVID-19

7 лютого 2022, 16:25
Раніше пацієнт повинен був перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або від дати взяття матеріалу на тестування.
карантин, маска
Тривалість амбулаторного та стаціонарного лікування пацієнтів з COVID-19 скорочена / УНІАН

В Україні змінено тривалість амбулаторного та стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусом COVID-19.

Як повідомили у Міністерстві охорони здоров'я, з 10 до п'яти днів скорочено тривалість як амбулаторно-поліклінічного, так і стаціонарного лікування.

Відзначається, що раніше пацієнт повинен був перебувати на лікуванні 10 днів від дати появи симптомів або від дати взяття матеріалу на тестування.

"Повторне тестування на COVID-19 також могло проводитися не раніше 10 днів з моменту появи симптомів або першого позитивного тесту. Тепер повторне тестування на наявність в організмі вірусу можна проводити через п'ять днів з дня появи симптомів або отримання позитивного результату тестування методом ПЛР", - констатували в МОЗ.

Також самоізоляцію можна завершувати при відсутності симптомів захворювання через 5 днів від дати їх появи або від дати отримання позитивного результату тестування, додали в МОЗ.

Коронавірус в Україні

Станом на ранок понеділка, 7 лютого 2022 року, коронавірус в Україні за добу виявили у 23 тисяч 378 жителів країни. У тому числі захворіли 2242 дітей та 394 медпрацівники.

За минулі 24 години було госпіталізовано 2699 осіб; летальних випадків - 115; одужали 5024 людини.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти