На Чернігівщині жертвою COVID-19 став дев'ятикласник

19 жовтня 2021, 06:39
З ускладненнями підлітка госпіталізували до Чернігівської обласної дитячої лікарні, але врятувати дитину медики не змогли. У хлопця були супутні захворювання.
Коронавірус в Україні
Коронавірус у Крюківці Чернігівської області вбив підлітка/ Фото Reuters

У місті Корюківка Чернігівської області від коронавірусу помер школяр. У підлітка були супутні захворювання.

Померлий хлопець був учнем 9-го класу. З ускладненнями його госпіталізували до Чернігівської обласної дитячої лікарні, проте врятувати дитину медики не змогли, передає УНІАН.

"Сьогодні (18 жовтня, - ред.) маємо першу смерть дитини від COVID-19. У хлопчика були супутні захворювання, але цю хворобу йому хтось передав. Передав, тому що немає колективного імунітету, не дотримується масковий режим", - розповів мер міста Ратан Ахмедов.

За його словами, в Крюківці зростає кількість хворих, фіксується важких випадків і більше пацієнтів потребують кисневої підтримки.

Він закликав місцевих жителів вакцинуватися і довіряти доказовій медицині, а не соціальним мережам.

Зазначимо, щодня коронавірусом інфікуються тисячі людей. Інфекціоніст Віктор Петров розповів про погану тенденцію, яка спостерігається в країні. За його словами, якщо на початку епідемії хворіли в основному дорослі, то тепер хворіють діти, зокрема і малюки у віці до року.

читайте такожГоворив телефоном і помер: в Одесі в кав'ярні раптово помер 17-річний хлопецьЯк повідомляв Главред, у Харкові жертвою коронавірусу стала породілля. Жінка потрапила до лікарні у важкому стані з діагнозом COVID-19 в середині вересня. Вона мала 100% ураження легенів.

Її одразу підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Олена встигла народити хлопчика, за життя якого медики продовжують боротися.

2 вересня у Київській дитячій інфекційній лікарні від коронавірусу померла дівчинка, якій виповнився 21 день.

У Львові в реанімації рятували 5-річну дівчинку, яка захворіла на коронавірус та у важкому стані потрапила до лікарні. У дитини були вражені 80 відсотків легенів. Хвороба у дівчинки розвинулася дуже швидко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти