Міноборони має очолити Умєров: Зеленський підтвердив відставку Резнікова

3 вересня 2023, 22:17
Зеленський зазначив, що Верховна Рада України добре знає пана Умєрова і дане рішення не потребує додаткових представлень.
Міноборони має очолити Умєров: Зеленський підтвердив відставку Резнікова
Зеленський підтвердив відставку Резнікова / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Вікіпедія, скріншот

Президент України Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Глава держави внесе до Верховної Ради пропозицію щодо заміни Олексія Резнікова на голову Фонду держмайна Рустема Умєрова. Про це Зеленський сказав під час свого вечірнього відеозвернення.

"Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов цібільш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому", - сказав Зеленський.

За словами українського гаранта, Міністерство оборони має очолити Рустем Умєров.

відео дня

"Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури", - додав президент.

Хто такий Рустем Умєров

Рустем Енверович Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор і меценат кримськотатарського походження. Народний депутат України IX скликання (2019–2022). Голова Фонду державного майна України з 7 вересня 2022 року. Делегат Курултаю кримськотатарського народу і радник лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва. До призначення керівником ФДМУ, був заступником Керівника Постійної делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Із грудня 2020 року був співголовою депутатського об'єднання "Кримська платформа" у Верховній Раді. Ініціатор законопроєкту по скасуванню вільної економічної зони "Крим".

У серпні 2021 року Указом Президента України Володимира Зеленського нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, пише Вікіпедія.

Відставка Резнікова

У лютому ряд ЗМІ повідомив, що Олексій Резніков залишить посаду міністра оборони. Тоді журналісти з посиланням на свої джерела назвали його наступником керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Резніков не виключив своєї відставки. Втім, пізніше він заявив, що продовжить працювати на посаді міністра оборони України. Як казав Резніков, його просив залишитися на посаді особисто президент Володимир Зеленський.

Днями перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк повідомив, що в перший тиждень вересня у Міністерстві оборони України змінять голову – місце Олексія Резнікова займе голова Фонду держмайна Рустем Умеров. Резніков ймовірно буде призначений послом до Великої Британії. Хто очолить ФДМУ замість Умерова, поки не вирішено.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти