Малюська описав головну проблему в конфлікті влади і КСУ

6 листопада 2020, 13:41
Керівник Мін'юсту України дав своїй коментар з приводу конфлікту президента Зеленського і Конституційного Суду.
Малюська
Денис Малюська / УНІАН

Конституційний суд вступає в конфлікти з владою України через свій особливий статус в юриспруденції.

Про це заявив в ефірі каналу Україна 24 керівник Міністерства юстиції Денис Малюська. За його словами, відповідно до цього статусу судді зобов'язані поводитися бездоганно.

"Вся суть проблеми в тому, що у ставленні до будь-якого органу державної влади є орган, який може його позбавити повноважень. Президент може розпустити парламент, парламент може запустити процедуру імпічменту, по суддях та сама історія, по міністрах та сама. Єдиний виняток - Конституційний суд, орган, який вищий за всіх. І у нього повинна бути найкраща репутація, довіра найбільша, тому що він недоторканний відповідно до Конституції", – сказав чиновник.

відео дня

читайте такожЯкий вихід є у Зеленського із ситуації з КС

Скандальне рішення КСУ - що було раніше:

  • 27 жовтня КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування доходів чиновниками, суддями та депутатами.
  • 28 жовтня суд позбавив права Національне агентство з питань запобігання корупції проводити моніторинг електронних декларацій і зобов'язав НАЗК закрити відповідний реєстр.
  • 29 жовтня президент Володимир Зеленський скликав термінове засідання РНБО, в рамках якого було прийнято рішення про відновлення антикорупційної інфраструктури всупереч вердикту КСУ.
  • 30 жовтня Володимир Зеленський вніс до Ради законопроект, що передбачає звільнення суддів Конституційного суду.
  • Комітет Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя рекомендував нардепам ухвалити у першому читанні законопроект Зеленського про судову реформу (який передбачає відставку суддів КСУ)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти