Соціологи з'ясували, що Кучма і Зеленський - найкращі президенти для українців

18 травня 2020, 14:47
Співробітники соціологічної групи Рейтинг поставили українцям питання - хто, на їхню думку, найкращий президент за всю історію України.
Кучма, Зеленський
Леонід Кучма і Володимир Зеленський / УНІАН

20% українців, яких опитали соціологи, розповіли про те, що вважають найкращим президентом країни Леоніда Кучму (1994-2005). Нинішній глава країни Володимир Зеленський зайняв друге місце ‒ 16%.

Такі результати опублікували на своєму сайті співробітники групи Рейтинг. Респондентам поставили запитання ‒ хто, на їхню думку, найкращий президент за всю історію незалежної України. Не третьому місці ‒ Леонід Кравчук (13%), на четвертому - Петро Порошенко (12%), на п'ятому - Віктор Янукович (9%), а на шостому ‒ Віктор Ющенко (6%)

При цьому 14% респондентів не вибрали жодного з президентів, а 10% ‒ не змогли відповісти.

відео дня

Крім того, соціологи попросили українців оцінити період кожного президента за шкалою "занепад – застій – розвиток" За Кучми 41% респондентів бачать розвиток, 26% - застій, 19% - занепад, 14% не змогли відповісти. За Зеленського ‒ 33% бачить розвиток, 26% ‒ занепад, 20% ‒ застій, 21% ‒ не змогли відповісти.

Президентство Порошенка і Януковича респонденти оцінюють як занепад. За Порошенка ‒ 49% побачили занепад, 27% ‒ розвиток, 17% ‒ застій, 7% ‒ не змогли відповісти. За Януковича - 45% занепад, 24% ‒ застій, 23% ‒ розвиток, 8% ‒ не змогли відповісти.

Нагадаємо, раніше проведене Київським міжнародним інститутом соціології опитування продемонструвало, що президент Володимир Зеленський, як і раніше, лідер електоральних симпатій українців. У разі, якби вибори президента України відбулися наприкінці квітня 2020 року, понад 42% респондентів підтримали б його кандидатуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти