Рейтинг Зеленського просів: опитування показало фаворитів президентської гонки

4 травня 2020, 12:35
Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців.
Зеленський
Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців / Reuters

Президент Володимир Зеленський залишається лідером електоральних симпатій українців, свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Якби вибори президента відбулися наприкінці квітня, понад 42% українців проголосували б за Володимира Зеленського, повідомили в КМІС.

"Серед тих, хто визначився, власне, саме ці показники найбільш близькі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в кінці квітня, отримаємо наступні результати: 42,6% проголосували б за Володимира Зеленського, 14,9% - за Петра Порошенка, 12 2% - за Юрія Бойка, 9,7% - за Юлію Тимошенко, 6,4% - за Ігоря Смєшка, 4,3% - за Анатолія Гриценка, 3,5% - за Олега Ляшка, 1,8% - за Святослава Вакарчука, 0,8% - за Олександра Вілкула, інших кандидатів - всього 3,7%", - йдеться в результатах опитування.

відео дня

читайте такожЗеленський оцінив стрімке падіння рейтингу

У той же час обираючи серед тих або інших кандидатів проголосував би наступний відсоток населення: 27,7% проголосували б за Зеленського, 9,7% - Петра Порошенка, 8% - Юрія Бойка, 6,3% - Юлію Тимошенко, 4,1% - Ігоря Смєшка, 2,8% - Анатолія Гриценка, 2,3% - Олега Ляшка, 1,2% - Святослава Вакарчука, 0,5% - Олександра Вілкула, інших кандидатів - усього 2,4%, 3,6% - викреслили б усі партії, зіпсували б бюлетень, 20,1% - не визначилися, за кого голосувати, 2,7% - відмовилися відповідати на питання, 8,5% - сказали, що не будуть голосувати на виборах.

Рейтинг Зеленського просів: опитування показало фаворитів президентської гонки
/ kiis.com.ua

Опитування КМІС проводилося з 17 по 25 квітня. методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). У вибірку не включаються території, тимчасово неконтрольовані владою України - АР Крим, окремі райони Донецької і Луганської областей. В ході опитування проведено 4024 інтерв'ю.

читайте такожСоціолог розповів про феномен підвищення рейтингу Зеленського

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за президента Володимира Зеленського в першому турі президентських виборів у лютому 2020 року проголосували б на 14% громадян більше, ніж у 2019 році.

За результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології, найбільшу підтримку серед населення має Зеленський, за якого готові були голосувати 44,2% серед тих, хто визначився зі своїм вибором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти