Кримський міст треба взяти під приціл: військовий експерт назвав передумови повернення Криму

6 липня 2022, 16:20оновлено 6 липня 2022, 20:41
Без постановки на вогневий контроль ключових позицій по Криму (перешийків, Кримського мосту та портів) Україні буде важко прорватися до Криму.
Кримський міст треба взяти під приціл: військовий експерт назвав передумови повернення Криму
Заради повернення Криму, ВСУ мають контролювати перешийки на півострів та Кримський міст - Сергій Грабський / Фото GeneralStaff.ua, twitter.com/Krymsky_bridge

Україна може повернути собі анексований Росією Крим військовим шляхом, однак швидко це не станеться. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт Сергій Грабський.

За словами експерта, перш ніж розпочинати операцію по звільненню окупованого півострова, Україна має підготуватися і накопичити відповідну кількість озброєння. Адже прорив до Криму автоматично вимагатиме розширення зони забезпечення українських військ і створення кримського плацдарму.

"Реальної можливості побудувати потужний флот, який би міг протистояти російському, ми не маємо. Навіть більше — акваторія, яку ми контролюємо, не сприяє тому, щоб ми, навіть якби нам хтось щось передавав, могли б розгорнути там корабельне угруповання. Таким чином ми можемо сподіватись і покладатися виключно на сили ракетних військ, авіацію, тому що без фізичного впливу ми не можемо змінити ситуацію... Тобто без постановки на вогневий контроль ключових позицій по Криму (я маю на увазі перешийки і Кримський міст, а також порти Криму, дуже складно говорити про те, що ми могли б прорватися до Криму", - розповів Грабський.

На переконання експерта, поки угруповання РФ в Криму буде спиратися на постачання ресурсів через Кримський міст і кораблі (а вони можуть привезти багато), а ми оперуємо виключно в межах двох вузеньких горловин, говорити про те, що ми на плечах противника можемо увірватися і захопити повністю Крим неможливо.

При цьому Грабський вважає, що Україні необов'язково підривати Кримській міст у разі повернення Криму. Але і це можливо за низки умов.

"Усі ці наші казки про те, що ми можемо зруйнувати Кримський міст — це благі наміри. Тому що вивчаючи цю справу досконально, я можу сказати, що це потребуватиме спеціальної операції із залученням не лише ракет, а, можливо, і диверсантів, так званих Брандерів (тобто кораблів, начинених вибухівкою) і авіації. Бо просто підірвати споруду - це одне, а не допустити її швидкого відновлення - то зовсім інша справа", - резюмував експерт.

Новини півдня України - про що писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти