Найбільшій промисловій компанії України Метінвест виповнилося 15 років

6 червня 2021, 12:04
Метінвест допомагає створювати майже 8% ВВП України, і за роки роботи виплавив стільки металу, що можна звести 20 тисяч Ейфелевих веж.
Метінвест
Найбільшій промисловій компанії України Метінвест виповнилося 15 років / metinvestholding.com

Сьогодні виповнилося 15 років найбільшій промисловій компанії України - Метінвест. Компанія є безперечним лідером серед найбільших роботодавців України - там офіційно працюють понад 80 тисяч співробітників, а сума виплачених податків за час роботи компанії склала 165 мільярдів гривень.

Така інформація оприлюднена на сайті, присвяченому 15 річчю компанії - robymo.com.ua. Відзначається, що Метінвест допомагає створювати майже 8% ВВП України, і за роки роботи виплавив стільки металу, що можна звести 20 тисяч Ейфелевих веж.

Група Метінвест - всесвітньо відомий виробник металу: з вітчизняної сталі побудовано найвищу будівлю Лондона The Shard, найбільший вітрильник Flying Clipper і навіть ворота Панамського каналу.

відео дня

В Україні сталь компанії використовується на численних об'єктах, це - стадіон "Донбас Арена" в Донецьку, НСК "Олімпійський" в Києві, саркофаг над Чорнобильською АЕС, пішохідно-велосипедний міст через Володимирський узвіз у Києві.

Також компанія активно інвестує у важливі інфраструктурні проєкти України - за час роботи компанія інвестувала в розвиток українських міст 2,5 мільярда гривень. Метінвест оснащує лікарні, допомагає боротися з пандемією COVID-19, підтримує екологічні проєкти, будує спортивні об'єкти, розвиває громадський транспорт, а у 2021 році почав будівництво університету "Метінвест політехніка", де українці отримають можливість вчитися безкоштовно популярним професіям.

Водночас компанія відмовилася від податкових канікул, запропонованих державою під час пандемії коронавірусу. Завдяки цьому міста змогли забезпечувати лікарні всім необхідним, виплачувати заробітну плату працівникам комунальних підприємств та проводити протиепідемічні заходи.

Крім того, підприємства "Метінвесту" – Інгулецький, Центральний і Північний ГЗК – у липні-вересні 2020 року поповнили казну міста прибутковим податком і платою за землю у подвійному розмірі. За цей період "Метінвест" додатково поповнив бюджети всіх рівнів на 113 мільйонів гривень.

На сайті http://robymo.com.ua можна також познайомитися з відео проєктом "Робимо українське" про українців, які роблять щось особливе для України, що прославляє країну в усьому світі. Першим героєм серіалу став очільник Київського міжнародного кінофестивалю Молодість Андрій Халпахчі.

Також на сайті за допомогою смартфона можна подивитися в доповненій реальності об'єкти, зведені зі сталі компанії Метінвест.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти