Кравчук відповів на заяву "ЛДНР" про полонених і висунув гучне звинувачення проти РФ

16 січня 2021, 17:30оновлено 16 січня 2021, 18:03
Росія ухиляється від виконання міжнародних домовленостей, впевнений Леонід Кравчук.
Кравчук
Леонід Кравчук / УНІАН

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі, екс-президент Леонід Кравчук прокоментував заяву про намір бойовиків "ЛДНР" передати частину утримуваних громадян України.

Передача українських полонених голові політради партії Опозиційна платформа - За життя Віктору Медведчуку без участі уповноважених державних органів є порушенням міжнародних домовленостей на вищому рівні, заявив Кравчук, повідомляє прес-служба української делегації в ТКГ в Facebook.

"Я розцінюю заяви керівництва маріонеткових квазідержавних утворень і синхронізовані з ними дії пана Медведчука як чергову спробу ухилитися від виконання міжнародних домовленостей на вищому державному рівні і зобов'язань, які взяла на себе РФ як сторона конфлікту", - підкреслив глава української делегації в ТКГ.

Він упевнений, що приватні особи не мають повноважень втручатися в питання міждержавного та міжнародного врегулювання збройних конфліктів.

"Мені важко згадати прецедент, коли невизнана юридична особа передає громадян держави певній фізичній особі. Повернення громадян України буде здійснено згідно з нормами міжнародного права та українського законодавства. Всі переговори і процедури щодо повернення утримуваних Російською стороною конфлікту громадян України здійснюють уповноважені державні органи України в рамках політичних угод, прийнятих в Нормандському форматі", - заявив Кравчук.

За його словами, до врегулювання конфлікту може привести тільки послідовна робота в рамках Нормандського формату.

читайте такожОмбудсмен Денисова розповіла, коли пройде обмін полоненими з "ДНР"

"Будь-які спроби ухилитися від виконання домовленостей не матимуть ні успіху, ні підтримки у глав держав - партнерів і керівництва міжнародних організацій", - додав Кравчук.

Кравчук відповів на заяву 'ЛДНР' про полонених і висунув гучне звинувачення проти РФ

Одностороння передача полонених Україні:

  • Раніше російські ЗМІ повідомили про те, що частина громадян України, утримуваних в місцях позбавлення волі на території ОРДЛО, будуть в односторонньому порядку передані українській стороні "за посередництва Віктора Медведчука".
  • Представники "ЛНР" і " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " в ТКГ Владислав Дейнего і Наталія Никанорова в спільній заяві повідомили, що про передачу утримуваних осіб Медведчук був повідомлений листом 15 Січня.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти