Контратака ЗСУ в Бахмуті: українські сили зайняли нові позиції – ISW

14 травня 2023, 08:41
Про успішні дії ЗСУ в результаті контратак в районі Бахмута розповіли в Інституті вивчення війни.
ВСУ, Бахмут
ЗСУ просуваються в Бахмуті / Колаж 10 ОГШБр, соцмережі

В результаті контрнаступальних дій на Бахмутському напрямку Донецької області підрозділами Збройних сил України було звільнено від російських окупантів 16,85 квадратних кілометрів.

Про успішні дії ЗСУ в результаті контратак в районі Бахмута йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що за непідтвердженими даними певні успіхи українських військ спостерігаються на північний захід від Бахмута.

відео дня

При цьому наводиться заява командувача Сухопутними військами генерал-полковника Олександра Сирського від 13 травня про те, що українські війська просуваються вперед на невизначених ділянках фронту. У свою чергу Генеральний штаб України повідомив, що українські війська в даний час проводять активні операції в районі Бахмута.

Також уточнюється, що за даними російських пропагандистів, Сили оборони проводили контратаки на російські позиції біля Майорська (20 км на північний захід від Бахмута) і стверджується, що окупаційні війська нібито відбили атаки.

Screenshot
Карта бойових дій / understandingwar.org

Ситуація в Бахмуті

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла про те, що окупанти регулярно видають в ефір неправдиву інформацію про брак зброї і цим, цілком ймовірно, бажають виправдати реальну картину своїх втрат і поразок в Бахмуті.

У цей самий час, каже чиновниця, українській армії вдалося просунутися на два кілометри на Бахмутському напрямку і не втратити контроль над жодною позицією за тиждень.

Нагадаємо, командир тактичної групи Азов 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький розповів, що українські бійці під Бахмутом розгромили підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади окупаційних військ Росії.

"Фактично повністю знищені 6 і 8 роти даної бригади, розбита Бригадна розвідка. Знищено значну кількість бойових броньованих машин, захоплено значну кількість полонених", - сказав Білецький.

Командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський повідомив, що українські війська відкинули окупантів РФ на Бахмутському напрямку на 2 кілометри. За його словами, ЗСУ виснажили бойовиків Вагнера, а їм на заміну прийшли менш підготовлені окупанти з інших підрозділів.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти