Коли українцям "заморозять" річну ціну на газ - відповідь чиновників

3 березня 2021, 14:42
Профільна Нацкомісія (НКРЕКП) закінчила підготовку повноцінний проєкт рішення про затвердження фіксованої ціни на газ для населення України.
Газ
Коли українцям зафіксують річну ціну на газ / УНІАН

Фіксована річна ціна на газ для населення в Україні вступить в дію з 1 травня 2021 року і діятиме по 30 Квітня 2022 року. Це трапиться, якщо Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердить 5 березня відповідний проєкт рішення.

При цьому, всі постачальники природного газу, які збираються поставляти природний газ побутовим споживачам, будуть зобов'язані в термін до 25 квітня повідомити клієнтам ціну на природний газ і опублікувати її на своїх сайтах.

Далі, Постачальника позбавлять права протягом періоду дії базової річної пропозиції (з 1 травня по 30 квітня наступного року) змінювати ціну на газ.

Згідно з проєктом рішення, термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання побутовому споживачеві, але триватиме до 30 квітня 2022 року.

У разі прийняття, постанова набуде чинності з 1 травня 2021 року.

читайте такожНафтогаз оприлюднив ціну на газ для населення на березень

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • В Україні прокотилася хвиля протестів через підвищення комунальних тарифів, оскільки з 1 січня в Україні почала діяти нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в рамках відкриття конкурентного ринку газу. Крім того, з початку року в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.
  • 11 січня президент України Володимир Зеленський під час енергетичної наради доручив уряду терміново розв'язати питання з тарифами на газ для населення.
  • Голова уряду Денис Шмигаль 13 січня, заявив, що влада після консультації прийняла рішення впровадити державне регулювання ціни на газ для побутових споживачів і мають намір закріпити її на рівні 6,99 гривні за кубічний метр до кінця опалювального періоду.
  • 13 січня в офісі президента заявили, що держава вирішила встановити ціни на газ для населення нижче ринкових, в результаті чого українці зможуть заощадити до 30% у своїх комунальних платіжках.
  • 18 січня тариф на газ для населення в Україні знижено: гранична ціна на газ встановлена на рівні 6,99 грн за кубометр. Ця сума вже включає ПДВ і плату за транспортування блакитного палива до внутрішніх точок виходу з ГТС магістральними газопроводами.
  • 19 січня Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила зниження тарифів на розподіл газу для 14 облгазів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти