"Книга-мандрівка. Міста": презентовано проєкт про незламні міста України

18 квітня 2024, 13:38
незламні міста

Нещодавно в Україні стартував проєкт "Книга-мандрівка. Міста" — патріотична серія розповідей про незламні українські міста. Проєкт реалізується одночасно у двох форматах: книжки та мультфільми, опубліковані на офіційному YouTube-каналі спільноти "Книга-мандрівка. Україна" та доступні для перегляду на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ, яка є спільним проєктом 1+1 media та Київстар.

незламні міста

Так у столиці відбулася фінальна презентація проєкту в межах всеукраїнського туру "Книга-мандрівка. Міста", що була присвячена столиці України — незламному Києву. До цього ж, упродовж березня та квітня офлайн-презентації відбулися і в інших містах, з якими пов’язані книжки — Харкові, Миколаєві, Запоріжжі, Чернігові та онлайн у Сумах.

незламні міста

На презентації, разом з авторкою книги Іриною Цілик, керівниця проєкту Ірина Тараненко презентувала киянам нову "Книгу-мандрівку" про незламну столицю. Говорили про ідею створення видання, процес написання книги та, звісно, обговорювали факти, які Ірина Цілик помістила на сторінки книжки.

відео дня
незламні міста

"Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, ми були вражені тим, скільки людей нам написали, що дивляться "Книгу-мандрівку". Ми зрозуміли, що хочемо якомога більше розповісти про наші незламні міста. Так і народилася ідея створити книжки, де кожна літера — це ДНК міста, унікальна риса, без якої його складно уявити", — зазначила авторка проєкту, співзасновниця анімаційного видавництва Books&Cartoons, Ірина Тараненко.

незламні міста

Окрім цього, модераторкою заходу стала Неля Шовкопляс, ведуча ведуча "Сніданок з 1+1" на 1+1 Україна.

"Мені було дуже приємно долучитися до презентації такого крутого проєкту, який об’єднав у собі українські міста. Це буквально абетки про видатні памʼятки, історичних особистостей. Те, що у такій ігровій формі зацікавить дітей і спонукає до вивчення історії. Це залишить свій відбиток для наступних поколінь", — прокоментувала ведуча.

незламні міста

"Книга-мандрівка. Міста" покликана занурити аудиторію в неймовірну подорож українськими містами, які продемонстрували неймовірну стійкість і патріотизм, а також стали прикладом незламності для усього світу.

Перше видання, авторства письменника Дмитра Кузьменка, розповість читачам про Чернігів: річку Десну, що протікає містом, що означає вираз "зустрінемось на жабках", хто такі родина Лизогубів, які легенди зберігає курган Чорна Могила та що пов’язує з містом футболіста Андрія Ярмоленка. Незабаром будуть опубліковані "Книжечки-мандрівочки" про Харків, над якою працював Сергій Жадан, Суми — авторства Ірени Карпи, Миколаїв — від Братів Капранових, та Запоріжжя, історію якого розповість Вадим Єрченко.

незламні міста

Книжки та мультфільми легко й захопливо розкажуть про автентичність і винятковість незламних українських міст, а унікальні факти зацікавлять як дітей, так і дорослих. Кожна "Книга-мандрівка. Міста" містить інтерактивну складову: qr-код, за яким читача чекає відеомандрівка містом від видатного мешканця. Окрім цього, кожна книга міститиме додатковий елемент для колекціонування, що пов’язаний із відповідним містом. Таким чином, книжки на полиці з’єднуватимуться між собою, формуючи єдиний блок з символічною фразою, що об’єднує усі міста в одне неподільне ціле. Проєкт "Книга-мандрівка. Міста" створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID "Зміцнення громадської довіри (UCBI)". Серед друзів і партнерів проєкту — Укрзалізниця, ТМ Моршинська, журнал VIVA, кіномережа "Оскар", ТРЦ Гулівер, комунікаційна агенція Novikova Agency, Видавництво Старого Лева, книгарня bookling та відомі українці, які підтримують свої рідні міста.

Незабаром мультфільми з серії "Книга-мандрівка. Міста" з'являться на Київстар ТБ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти