Клімкін спрогнозував найвірогідніший варіант закінчення війни на Донбасі

22 жовтня 2020, 11:15оновлено 22 жовтня 2020, 20:35
Колишній український головний дипломат продовжує робити прогнози з приводу військового конфлікту на сході країни.
Клімкін
Павло Клімкін / УНІАН

Найбільш вірогідним варіантом, при якому припиняться бойові дії в зоні військового конфлікту на Донбасі, є використання міжнародного компонента.

З такою думкою виступив екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю для YouTube-проекту українського журналіста Романа Цимбалюка.

Дипломат особливо зазначив, що будь-які домовленості з Росією щодо ситуації на Донбасі неможливі без участі країн Заходу.

"Будь-яка домовленість щодо Донбасу може бути досягнута, але може бути досягнута між нами та Заходом з одного боку і Росією з іншого. Це може бути тільки частина великої домовленості, яка цікавить Путіна", – заявив Клімкін.

На його думку, доля військового конфлікту на Донбасі значною мірою залежатиме від результатів президентських виборів у США. Оскільки саме після гонки Росія запустить "базарні торги".

"І другий момент - реалізувати все, що навколо Донбасу може відбуватися, можна тільки через заведення якогось міжнародного компонента. Знову ж кажу, що мова не йде про десятки тисяч важко озброєних миротворців. Йдеться про розумний міжнародний компонент, адміністрацію, контроль, військові радники, поліцейський компонент. Все це можна зробити за допомогою ЄС, нейтральних країн", – заявив Клімкін.

читайте також"Обнулення Путіна": Клімкін назвав сигналом для Росії новий статус України в НАТО

Дивитися з 23:30

Павло Клімкін - що було раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти