Катастрофа літака МАУ в Ірані: у Зеленського висловилися щодо компенсації

8 січня 2021, 17:42
Іран повинен понести покарання через катастрофу літака МАУ під Тегераном, стверджує Олексій Данилов.
Олексій Данилов
Данилов вважає, що Україна не повинна приймати від Ірану чинну пропозицію щодо компенсації / УНІАН

Україні не слід погоджуватися з пропозицією офіційного Тегерана щодо компенсації родичам загиблих у справі про катастрофу літака МАУ ps752 під Тегераном. Пропозиція не відповідає провині Ірану в трагедії.

Як заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов, позиція влади полягає в тому, що компенсація, запропонована Тегераном, не відповідає ступеню провини держави в катастрофі літака МАУ.

"Сьогодні є процедура, згідно з якою є певна пропозиція іранської сторони. Я не вважаю, що ми повинні її приймати. Вона не відповідає тому стану речей, який є, тій провині, яку має нести на собі держава Іран", - цитує чиновника видання УНН.читайте такожРічниця аварії Боїнга МАУ у Ірані: що з'ясувало слідство

За його словами, про те, чи є запропонована сума порівнянною провині Тегерана, повинні говорити родичі загиблих.

"Ми вважаємо, що це не та сума, щодо якої треба вести розмову", - підкреслив Данилов.

Катастрофа літака МАУ у Ірані

  • Катастрофа авіалайнера Boeing 737 Міжнародних авіаліній України трапилася 8 січня 2020 року. В результаті трагедії загинули 176 осіб. На борту літака перебували 11 українців, серед яких – 9 членів екіпажу.
  • Президент Ірану Хасан Рухані через три дні визнав, що літак був збитий іранськими військовими в результаті "ненавмисної людської помилки". Глава держави пообіцяв притягнути до відповідальності винних у трагедії.
  • 19 жовтня 2020 року заступник голови МЗС України Євген Єнін заявив про те, що Іран готовий взяти на себе відповідальність за авіакатастрофу і виконати свої зобов'язання перед родичами загиблих.
  • 30 грудня іранські ЗМІ повідомили про готовність Тегерана виплатити компенсації родичам загиблих у розмірі 150 тисяч доларів.
  • Президент України Володимир Зеленський 8 січня заявив, що всі винні у злочині будуть покарані, а родичам загиблих виплатять компенсацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти