Що дозволили в Україні з 1 червня: список всіх карантинних послаблень

1 червня 2020, 09:50оновлено 1 червня 2020, 10:47
Українці зможуть тренуватися і подорожувати по країні за умови дотримання заходів безпеки.
люди,карантин
В Україні дозволили займатися спортом та їздити в інші міста / УНІАН

У понеділок, 1 червня, в Україні стартував третій етап пом'якшення протиепідемічних заходів, введених раніше у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19. Ослаблення карантинних заходів відбувається у всіх регіонах країни, виняток склали Донецька, Рівненська, Чернівецька та Львівська області, де МОЗ поки не рекомендує перехід до ослаблення протикоронавіруснтх заходів.

На територіях областей, які відповідають критеріям МОЗ для послаблення карантину, почнуть роботу тренажерні зали, басейни, спортивні майданчики. Стартують іспити в університети. Також запускаються автотранспортні та залізничні пасажирські перевезення між регіонами.

Що дозволено в Україні з 1 червня

Робота тренажерних залів, спортивних майданчиків та басейнів

відео дня

Українці зможуть повернутися до тренувань при дотриманні наступних умов:

  • температурний скринінг: всім клієнтам і співробітникам спортивних залів будуть вимірювати температуру. Якщо температура більше 37,2 співробітник або спортсмен до тренувань не допускається.
  • дотримання дистанції: в залі можуть перебувати до 10 осіб, які повинні знаходитись на дистанції в 10 квадратних метрах один від одного. У командних видах спорту соціальне дистанціювання повинно досягати 5 квадратних метрів.
  • співробітники тренажерних залів повинні дотримуватися маскового режиму
  • у залах повинні бути санітайзери; співробітники повинні кожні 2 години регулярно провітрювати приміщення

На даний момент заборонена робота фітнес-барів, оздоровчих спа-зон, послуг масажу, занять з дітьми до 12 років і використання тренажерів по черзі.

Басейни можна відвідувати тим, хто займається індивідуально, групами другого року навчання і старшим. У 50-метрових басейнах на одній доріжці в індивідуальних видах спорту можуть перебувати не більше 4 осіб, в командних – не більше 6.читайте такожУкрзалізниця назвала "карантинні" правила допуску до поїздів

Половина шафок і душових не повинні працювати.

Студенти вищих навчальних закладів, коледжів і ПТУ зможуть здавати іспити

Згідно з рекомендаціями МОЗ, іспити в навчальних закладах можна проводити в невеликих групах до десяти осіб. Учні ПТУ зможуть пройти практику, випускники будуть здавати державну кваліфікаційну атестацію. Також запрацюють центри інклюзивної освіти для дітей.

Автотранспортне і залізничне сполучення між регіонами

В Україні відновлюється міжрегіональне пасажирське сполучення. Запускаються 214 електричок, Укрзалізниця почала продаж квитків на 42 поїзди у східні і західні області країни. Квитки будуть продаватися виключно на 50% місць у вагонах. Пасажири повинні будуть проходити обов'язковий температурний скринінг. У кожному вагоні встановлено санітайзер і повинні бути в наявності засоби дезінфекції. Плацкартні вагони для перевезень поки не допускаються.

Нагадаємо, станом на 1 червня, в Україні встановлено 24 012 прецеденти зараження на коронавірусну інфекцією. За добу на COVID-19 захворіли ще 340 українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти