Коли Чорнобиль відкриють для туристів: названа дата та умови

31 травня 2020, 01:07
Територію Чорнобильської зони відкриють для туристів вже з 1 червня.
Чорнобиль
Українцям назвали умови для відвідування Чорнобиля / Уніан

Чорнобильська зона відчуження буде доступна для відвідування туристами з наступного понеділка, 1 червня. У зв'язку з противірусними заходами в Україні там будуть діяти певні обмеження. Про це розповіли у Держагентстві з управління зоною відчуження.

Перед відправленням в Чорнобиль і в'їздом на саму територію туристам будуть вимірювати температуру. З собою потрібно мати захисні маски та дезінфікуючі засоби. Туристи повинні дотримувати оптимальну 1,5 метрову дистанцію.

Умови поїздки і перебування в Чорнобилі

  • Температурний скринінг для туристів перед відправленням в зону відчуження та на контрольно-пропускному пункті Дитятки
  • Наявність в обов'язковому порядку спеціальних засобів противірусного захисту: масок, респіраторів, засобів дезінфекції
  • Дотримання дистанції в 1,5 метри під час екскурсії

В зону відчуження не пустять осіб, у яких перед відправленням зафіксують температуру понад 37,2 або ж ознаки грипоподібних захворювань. Якщо такий прецедент буде встановлено на в'їзді в місто, Чорнобиль не зможе відвідати уся група туристів.

відео дня

Чорнобиль зможуть подивитися тільки групи, кількість яких не перевищує 10 чоловік. Доступний тільки один маршрут – село Залісся-Чорнобиль-Прип'ять-Чорнобиль-2-село Копачі-оглядовий майданчик ЧАЕС. Екскурсія розрахована тільки на один день.

Нагадаємо, в квітні у Чорнобильській зоні відбулася серія масштабних пожеж. Фахівці встановили, що внаслідок надзвичайної події радіаційний фон не перевищував меж норми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти