"Якого біса на українських блокпостах московити": Ніцой розкритикувала бійців ЗСУ

4 грудня 2020, 10:03оновлено 4 грудня 2020, 12:11
Боротьба Лариси Ніцой за українську мову вийшла на новий рівень.
Ніцой
Лариса Ніцой / УНІАН

Письменниця Лариса Ніцой розпочала новий етап боротьби за українську мову в повсякденному житті.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook вона поскаржилася на російськомовних військовослужбовців у лавах Збройних сил України.

Ніцой пише, що на всіх блокпостах (крім одного) під час її поїздки поруч із зоною бойових дій на Донбасі українські бійці й офіцери розмовляли з нею російською мовою.

відео дня

"Ну уявіть, що ми їдемо вночі й заблукали. Під'їжджаємо до блокпосту, а там: Здравствуйте. Куди їдемо? Це кажуть мені, яка в штрафних списках і якій в'їзд в Московію заборонений. Як мені реагувати на це "Здраствуйте" на блокпостах? Якого біса на українських блокпостах роблять московити? Ну ось що це за хрень така?", - написала вона.

читайте також"Не діємо батогом": Ніцой розповіла, яка проблема з квотами на українську музику

Лариса Ніцой скандали - що було раніше:

  • Письменниця розповіла про конфлікт, який у неї стався з дитячим тренером-жінкою на одній із заправок на трасі Львів-Київ через російську мову. Ніцой звинуватила тренера в тому, що та "зросійщує" дітей.
  • До того Ніцой стверджувала - в тому, що до української мови регулярно виявляють неповагу і зневажливе ставлення, винні самі українці. Бо вони нібито вкрай терпимі й толерантні до висловлювань і дій проти української мови.
  • У грудні 2016-го Ніцой, розраховуючись за покупки на касі в одному з київських магазинів побутової хімії, кілька разів попросила касирку перейти на українську мову, але та відмовилася це робити. Після цього письменниця жбурнула монети з здачі їй в обличчя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти