До кінця року металурги зіткнуться з неминучим падінням цін - експерти

1 вересня 2021, 14:20
Експерти прогнозують, що до кінця 2021-го року ціни на сировину знизяться.
До кінця року металурги зіткнуться з неминучим падінням цін - експерти
Ціни на сировину та металопродукцію можуть впасти / pixabay

До кінця 2021-го року ціни на сировину і металопродукцію можуть значно знизяться. Про це йдеться в статті Мінпрому Сталеве вікно інвестицій.

У матеріалі йдеться про те, що в другому півріччі 2021-го спостерігається стабілізація цін на сталь і сировину. Почалася вона в травні-червні.

За прогнозом Нацбанку, до кінця року усереднені ціни на сталь опустяться до рівня 600 дол./ т, тоді як зараз він вище 700 дол./ т. Так, на початку серпня ціни знизилися практично на всіх регіональних ринках сталеливарної сировини.

відео дня

"Ціни просіли під впливом знижуються котирувань сталевого брухту і високих запасів чавуну на складах у імпортерів, а також ослаблення попиту на плоский прокат", - зазначає Мінпром.

Аналітик Укрпромзовнішекспертизи Юрій Добровольський прогнозує подальше зниження вартості чавуну і брухту і млявий попит на готовий прокат. Водночас він не очікує суттєвого здешевлення.

Раніше аналітики Bank of America (BofA) попередили про різке зниження цін на сталь у другій половині 2021-го. Також в банку таку ситуацію на ринку сталі назвали "бульбашкою, який може лопнути в будь-який момент".

У FocusEconomics прогнозують, що ціни на сталь в Європі і США знизяться на 18,5% до кінця 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти