StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Які обігрівачі працюють без електрики: топ покупок для блекаутів

7 листопада 2023, 23:38
У зимовий час ніяке інше питання не порушується так гостро, як питання щодо теплопостачання. Читайте про варіанти автономного обігрівача без електрики.
Осінь, обігрівач
Дізнавайтеся, який обігрівач найекономічніший і найбезпечніший / УНІАН

Наближається зима, а з нею - постійні проблеми обігріву будинку, до того ж - перебої з електрикою через погодні умови. Тому питання, як можна обігріти квартиру без електрики, зараз дуже актуальне.

Який обігрівач найекономічніший і безпечний - варіанти для блекаутів

Всього існує кілька типів обігрівачів, джерелом живлення яких є не електрика. Наприклад - обігрівачі на дровах, гарячому повітрі і так далі.

  • Оливний радіатор. Вважаються одними з найбезпечніших обігрівачів. Олива нагрівається, потім передає тепло у навколишній простір. Такі радіатори не спалюють кисень і не виділяють шкідливих газів, що робить їх безпечними для використання в закритих приміщеннях.
  • Пропанові обігрівачі. Газовий обігрівач може бути економічним, але вимагає хорошої вентиляції та обережності, оскільки може виділяти чадний газ.
  • Сонячні обігрівачі. Сонячні обігрівачі є екологічним та економічним варіантом для нагрівання води або повітря, але їхня ефективність може залежати від кліматичних умов та наявності сонячного світла.

Важливо враховувати потреби в обігріві, розмір приміщення і доступність палива (газ, електрика, сонячна енергія) під час вибору обігрівача. Також не забудьте дотримуватися заходів безпеки, таких як правильна установка та регулярна перевірка обладнання.

відео дня

Що вибрати для блекаутів

На період блекаутів і віялових відключень світла хорошим варіантом є обігрівач на акумуляторі. Він заряджається від мережі, але може тримати заряд довго. Ідеально для невеликих кімнат.

Якщо вам необхідно обігріти себе або невелику ділянку кімнати - сміливо купуйте обігрівач на батарейках. Ці обігрівачі, по-перше, безпечні, по-друге - мобільні. Деякі моделі ви можете навіть брати з собою в поїздку. Для його роботи будуть потрібні звичайні батарейки.

А ось гасовий обігрівач може утеплити більше приміщень, ніж перераховані вище варіанти. Але важливо враховувати, що цей тип обігрівача виділяє шкідливий газ - приміщення повинні постійно провітрюватися. Для безпечної роботи необхідно постійно міняти фільтр.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти