Чи загрожує Україні тотальний блекаут: в "Укренерго" пояснили ситуацію

1 січня 2023, 10:38
Можливості для ракетних атак у країни-агресорки РФ швидко вичерпуються.
Свет, электроэнергия, Владимир Кудрицкий, ракета
В "Укренерго" пояснили, чи загрожує Україні тотальний блекаут/ УНІАН, Facebook Кудрицький, Міноборони РФ

Атаки країни-агресорки РФ на українську енергосистему теоретично можуть призвести до блекауту в Україні. Проте на практиці такий ризик досить низький. У росіян вичерпується здатність завдавати шкоди нашій державі такими атаками.

Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону. Він висловив думку, що Україна уже пройшла найгірше з російськими ракетними атаками.

"Теоретично може загрожувати, на практиці я не бачу такої небезпеки зараз. Я вважаю, що найгірше ми вже пройшли з цими атаками ракетними, я дуже на це сподіваюсь. Динаміка цих атак і ефект від тих атак показує, що росіяни мають все меншу і меншу здатність", – заявив Кудрицький.

відео дня

Він додав, що українські енергетики навчилися готуватися до ймовірних атак російських окупантів. Кудрицький зазначив, що потенціал РФ для таких атак буде все більше вичерпуватися, і в решті решт Росія програє і на звичайному фронті, і на енергетичному.

Раніше повідомлялося, що країна-агресорка Росія зупинить або зменшить свої удари по енергосистемі України, якщо наша держава битиме у відповідь по російських енергооб’єктах. Якщо ворог розумітиме, що йому теж "прилетить", він добре подумає перед тим, як атакувати українську енергосистему. Про це сказав президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", експерт з питань енергетики Михайло Гончар.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов оцінив можливість повного блекауту в Україні. Росіяни продовжують прицільно бити по українській енергосистемі, але ми навчилися цьому протистояти, зазначає він.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти