Експерт назвав спосіб зупинити удари РФ по енергосистемі України

28 грудня 2022, 12:27
Російські загарбники повинні розуміти, що їм теж "прилетить", тоді вони зменшать інтенсивність своїх ударів або зовсім припинять атаки.
Свет, энергосистема, Михаил Гончар, ракета
Експерт назвав спосіб зупинити удари РФ по енергосистемі України/ УНІАН, Главред, Міноборони РФ

Країна-агресорка Росія зупинить або зменшить свої удари по енергосистемі України, якщо наша держава битиме у відповідь по російських енергооб’єктах.

Якщо ворог розумітиме, що йому теж "прилетить", він добре подумає перед тим, як атакувати українську енергосистему. Про це сказав президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", експерт з питань енергетики Михайло Гончар в інтерв’ю Главреду.

"Ми поки що не маємо "довгої руки", яка б вражала російські енергосистеми до Уралу. Тому питання не лише в отриманні надійних засобів ППО, а й можливості завдавати ударів по інфраструктурі ворога", – зазначає він.

Такі удари матимуть значення і з військової точки зору, адже енергетична система РФ працює, зокрема, і на забезпечення ведення війни російськими окупантами.

"Адже ми розуміємо, що це забезпечує роботу фабрик, заводів ВПК, де роблять нові ракети і снаряди, якими гатять по Україні. А завдаючи ударів по інфраструктурі, що живить агресію ворога, ми досягаємо і воєнного успіху. На жаль, наші західні друзі туго усвідомлюють, що нам потрібен не лише "щит". Бо щит, позбавлений меча, рано чи пізно буде зруйнований", – сказав Гончар.

Раніше Гончар зазначав, що у майбутньому році менш або більш довготривалі відключення світла будуть зберігатися. У 2023 році українським енергетикам доводеться використовувати тільки тимчасові схеми для того, щоб забезпечити жителів країни електрикою, говорить експерт.

Також експерт наголошував, що відновлення функціонування енергосистеми України у звичайному режимі зараз неможливе. Для робіт необхідне важке обладнання – трансформатори високого вольтажу, яких ніде взяти, розповів Михайло Гончар.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти