Громадська спілка "Орган спільного регулювання у сфері аудіовізуальних медіасервісів" запрошує нових членів, оголошує про вакансію директора й набір до експертних рад

18 жовтня 2024, 13:45
6
Громадська спілка

Правління громадської спілки "Орган спільного регулювання у сфері аудіовізуальних медіа-сервісів" оголошує про відкриття вступу до спілки нових членів, набір експертів і вакансію директора. Нагадаємо, що спілка була створена на виконання положень Закону України "Про медіа" з метою розвитку системи спільного регулювання медіаринку.

Однією з першочергових задач спілки є розробка кодексів (правил), які визначатимуть вимоги до поширення інформації, для якої законодавством передбачено регулювання змісту. З цією метою було оголошено про конкурсний відбір до експертних рад спілки.

Крім того, відкрито вакансію "директора органу спільного регулювання у сфері аудіовізуальних медіа". На посаді директор як керівник спілки виконуватиме функції з оперативного управління поточною й організаційною діяльністю, а також активно братиме участь разом з експертною робочою групою у процесі створення кодексів, що визначатимуть діяльність медіасфери України.

відео дня

Орган спільного регулювання — це новий важливий елемент системи регулювання медіа, який відповідно до законодавства покликаний забезпечити участь аудіовізуальних медіа у визначенні вимог до змісту інформації, яку вони поширюють, а також не допустити цензуру й зловживання свободою слова.

Триває прийом заявок на вступ до спілки. Всі ліцензіати й реєстранти, що працюють у сфері аудіовізуальних медіасервісів, а також громадські об’єднання та об’єднання підприємств, можуть подати заяву на вступ. Про це повідомляється на сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Члени спілки мають право брати активну участь у діяльності організації, зокрема:

Участь у Загальних зборах та голосуванні щодо ключових рішень.

Обрання та висування кандидатів до органів управління.

Ініціювання робочих груп для розробки кодексів поширення інформації.

Отримання повної інформації про діяльність спілки та її членів.

Підписання кодексів поширення інформації, розроблених спілкою.

Члени також зобов’язані дотримуватися статуту спілки, підтримувати її цілі та брати активну участь у її заходах. Крім того, вони мають сплачувати членські внески згідно з рішенням правління.

Для вступу до Спілки, охочі повинні надіслати письмову заяву на адресу: 01032, м. Київ, вул. Саксаганського 103, офіс 30. Правління Спілки розглядає заяву протягом одного місяця з моменту її отримання та приймає рішення щодо вступу або відмови. У разі відмови заявник може подати нову заяву після усунення зазначених причин.

З усіх питань щодо вступу до Спілки звертайтеся за електронною адресою: info.mediaspilka@gmail.com.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти