"Грач" долітався: бійці Нацгвардії збили російський Су-25 над Донеччиною

28 червня 2024, 12:03
205
В Нацгвардії опублікували відео з моментом знищення російського штурмовика Су-25 з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла".
'Грач' долітався: бійці Нацгвардії збили російський Су-25 над Донеччиною
В Нацгвардії опублікували відео моменту знищення літака РФ / Колаж Главред, фото: скріншот із відео, Нацгварція України

Військовослужбовці Національної гвардії України знищили російський штурмовик Су-25 в небі над Донеччиною. Про це повідомлила прес-служба Нацгвардії, опублікувавши відповідне відео.

"Гвардійці виявили ворожий Су-25, відомий також під назвою "Грач", що здійснював бойовий виліт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російських літак було уражено військовослужбовцями 31-ї бригади Нацгвардії України із застосуванням переносного ЗРК "Ігла".

відео дня

"Влучним пострілом штурмовик Су-25 було збито", - резюмували в прес-службі Нацгвардії відзначивши оперативність та професійність розрахунку ПЗРК 31-ї бригади НГУ.

Дивіться відео з моментом знищення російського Су-25:

'Грач' долітався: бійці Нацгвардії збили російський Су-25 над Донеччиною
Фото: скріншот

Літак Су-25

Су-25 - одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки в зоні бойових дій вдень і вночі при візуальній видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами в разі льотної погоди.

Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також маловисотні повітряні, повільні цілі.

Орієнтовна вартість такого штурмовика дорівнює 11 млн доларів.

Знищення авіації РФ - що відомо про знищення російського А-50

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, заступник начальника штабу 10-го командування протиповітряної та протиракетної оборони Армії США, полковник Розанна Клементе заявила, що Україна могла збити російський літак А-50 над Азовським морем використовуючи системи ППО, які були передані союзниками.

11 червня Винищувач-бомбардувальник моделі "Су-34" РФ розбився в горах у Північній Осетії. Члени екіпажу не вижили. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ з посиланням на Міноборони РФ.

8 червня 2024 року Сили оборони України завдали удару по російському аеродрому "Ахтубинск" Архангельської області РФ, що знаходиться за 589 кілометрів від українського кордону. Внаслідок операції було уражено найсучасніший російський винищувач Су-57. Про це повідомляє прес-служба ГУР.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти