Генерал-розвідник назвав мету російського форуму в Донецьку

30 січня 2021, 12:33
РФ може використовувати результати заходу, попередив експерт.
РФ посилатиметься на результати форуму в Донецьку під час переговорів щодо Донбасу, спрогнозував Маломуж Новини Донецька –
Росія посилатиметься на результати форуму в Донецьку під час переговорів щодо Донбасу, спрогнозував Микола Маломуж / Главред

Колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж вважає, що російський форум у підконтрольному бойовикам Донецьку є одним зі способів тиску на Київ.

Москва посилатиметься на результати заходу під час переговорів щодо Донбасу на різних рівнях, розповів експерт Главреду.

На його думку, Росія може використовувати результати форуму під час переговорів у нормандському форматі (Україна, Росія, Німеччина та Франція).

відео дня

"...РФ буде посилатися на результати форуму, на якому були присутні "авторитетні" представники Росії, і наполягати на "позиції громадськості" як у переговорах між двома країнами на рівні контактних груп та на рівні представників президентів, так і з міжнародними партнерами у рамках нормандського (формату – Ред.)", – попередив генерал.

  • Нагадаємо, 28 січня у Донецьку почався дводенний форум "Русский Донбасс", який організували підконтрольні Росії бойовики.
  • Захід відвідали низка російських політиків, зокрема депутати Держдуми. Також на форумі були відомі російські пропагандисти, у тому числі главред телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян.
  • Підсумки форуму такі – бойовики хочуть взяти під контроль всю територію Донбасу й максимально інтегруватися у РФ.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти