Генерал оцінив шанси Росії напасти на Україну з Криму

5 квітня 2021, 20:41
Якщо Росія вирішить реалізувати цей сценарій, нинішніх ресурсів ЗСУ достатньо, щоб стримати наступ, переконаний генерал-лейтенант Ігор Романенко.
Крим
Генерал оцінив шанси Росії напасти на Україну з Криму / Міноборони РФ

В української армії достатньо сил, щоб стримати вторгнення російських військ з окупованого Криму, якщо РФ вдасться до такого сценарію, заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ у 2006-2010 рр., генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Так, вони готуються до такого варіанту, у них є такі плани. Відпрацьовується можливість десантування - і повітряного, і морського - і застосування всіх видів озброєння. До того ж на території Криму військовий російський потенціал з 2014 року зріс орієнтовно утричі. Причому у всіх сферах: повітряний компонент, наземний, надводний та підводний. Мало того, там відремонтовано всі споруди ще за часів Радянського Союзу зі зберігання ядерних боєголовок. Тому ілюзій щодо ядерного озброєння не треба плекати", - пояснив Романенко в ефірі телеканалу "Дом".

Він нагадав, що з боку Росії неодноразово звучали заяви про можливість висунення військ до Каховського водозабору Північно-Кримського каналу з метою відновлення постачання води на окупований півострів.

На думку Романенка, якщо Росія вирішить реалізувати цей сценарій, нинішніх ресурсів ЗСУ достатньо, щоб стримати наступ.

"У нас вже зовсім інша армія, силові структури. Тому ми будемо поводитися жорстко, мобілізуємо всі сили", - акцентував генерал-лейтенант.

Він додав, що якщо Кремль зважиться "на щось широкомасштабне, то це буде дуже кривава війна".

"А на такий крайній крок Путін поки не наважиться. Але війська готує для цього, чинить тиск, насамперед військовий, на наше військово-політичне керівництво", - сказав Романенко.

Переміщення російських військ - про що йшлося раніше:

  • 30 березня головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак зробив заяву, згідно з якою Росія підводить війська до кордонів України, мотивуючи свої дії планами щодо нових військових маневрів Захід 2021.
  • 5 квітня стало відомо, що Росія перекидає до захопленого Криму 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію ("псковські десантники"), яка брала участь в агресії на Донбасі у 2014 році.
  • 5 квітня спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія не становить загрозу для жодної країни світу, включаючи Україну. Він підкреслив, що російська армія пересувається територією РФ як вважає за потрібне і де вважає за потрібне.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти