Експерти виявили шкоду у вільному часі: де ж "золота середина"

14 вересня 2021, 04:19
Людині не приносить користь вільний час. Особливо у великій кількості.
Маленький хлопчик
Вільний час згубно позначається на здоров'ї людини / Tengrinews

Американський вчені з Каліфорнійського і Пенсільванського університетів заявили, що надлишок вільного часу згубно впливає на стан людини. Особливо, на почуття її благополуччя і гармонію. Результати дослідження експертів опубліковані у виданні Journal of Personality and Social Psychology.

Дослідники проаналізували дані двох опитувань понад 35 тисяч американців, які детально розповідали про те, чим вони займалися протягом попередньої доби і як це на них відбивалося.

Експеримент показав, що самопочуття поліпшувалося зі збільшенням вільного часу, але якщо його було не більше, ніж дві години. А якщо частка "байдикування" досягала п'яти годин, то самопочуття істотно погіршувалося.

відео дня

Другий експеримент показав, що у людей з мінімальним - 15 хвилин і максимальним 7 годин кількістю вільного часу самопочуття виявилося гірше.

Тому дуже важливо не перевтомлюватися і також важливо не витрачати багато часу даремно.

"Оптимальний варіант нічого не робити - не більше двох годин на день", - підсумували вчені.

Нагадаємо, раніше індійський дієтолог Пуджа Махіджа назвала п'ять шкідливих звичок на голодний шлунок. Вона закликала відмовитися від вживання чаю і кави відразу після пробудження і не сперечатися з близькими. Таким чином, можна зробити свій день вдалим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти