Експерт розповів, що чекає Україну після ліквідації Росією торгового представництва​

12 листопада 2020, 17:41
На думку експерта, Україні вже давно потрібно думати чим заміщати російський ринок.
Експерт розповів, що чекає Україну після ліквідації Росією торгового представництва​
Експерт назвав причину ліквідації РФ торгового представництва в Україні / УНІАН

Економічний експерт Юрій Гаврилечко вважає, що навіть після ліквідації торгового представництва в Україні Росія залишатиметься одним з найбільших українських партнерів із зовнішньоекономічної діяльності.

"Якщо на чому і може позначитися закриття торгових представництв Росії та України, то це на асортименті продукції, якою ми обмінюємося. За час дії санкцій Росія у себе налагодила систему імпортозаміщення і тому, якщо раніше ми поставляли туди значну частину продукції з високою додатковою вартістю, зокрема, продукцію нашого машинобудування, то зараз її в Росію буде потрапляти ще менше", - розповів Главреду Юрій Гаврилечко.

Експерт вважає, що подібне рішення влади РФ було спрогнозованим і логічним кроком.

відео дня

"В України з Росією і так був не надто великий товарообіг, особливо з тих пір, як значну частину транзитних вантажів Росія почала пускати в обхід прибалтійських залізниць, у зв'язку з чим закриття торгового представництва Росії що в Україні, що в Литві з їхнього боку було логічним кроком. Подібні рішення багато в чому політичні і їх не завжди можна прив'язувати суто до економіки", - говорить експерт.

Гаврилечко також зазначає, що Україні давно вже пора думати чим заміщати російський ринок і куди виходити.

"Вже багато років всім експертним співтовариством говориться, що ми повинні шукати для себе нові торговельні зв'язки в Центральній Африці, більше співпрацювати з країнами Близького Сходу, але зараз це відбувається хіба що на рівні приватної ініціативи і без допомоги держави", - зазначив експерт.

Нагадаємо, з ініціативи російського міністерства промисловості і торгівлі уряд РФ прийняв рішення ліквідувати торговельне представництво в Україні та Литві.

У пояснювальній записці міністерство вказало, що українське торгпредство рекомендується закрити у зв'язку з прийнятою в серпні постановою Кабінету міністрів України про припинення міжурядової угоди з Росією про взаємне заснування торгових представництв.​

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти