Екс-міністр оборони України пояснив, навіщо Росії потрібен Крим

11 листопада 2020, 00:48
Андрій Загороднюк вважає, що Росія використовує Крим як платформу для експансії в Атлантиці та на Близькому Сході.
Крим Севастополь прапор
РФ анексувала Крим у 2014 році / GettyImages

Колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк вважає, що анексований Крим потрібен Росії, щобипанувати в Чорноморському регіоні та далеко за його межами.

Про це він заявив під час обговорення українськими та американськими політиками, дипломатами і військовими аналітиками мілітаризації півострова і ситуації в Чорноморському регіоні, передає Крим. Реалії.

"Росія намагається домінувати в регіоні. Ми чітко бачимо ситуацію в Білорусі, ситуацію в Грузії, бачимо ситуацію в Чорному морі, де Росія використовує Крим як платформу для експансії в Атлантиці і на Близькому Сході – і досі досить успішно", – вказав Загороднюк.

відео дня

За його словами, Росія збільшує флот і нарощує збройні сили всередині Криму.

Нагадаємо:

  • У Раді національної безпеки і оборони України бачать нову і сильну потенційну загрозу від російських військ, яка офіційно пов'язана із захопленим РФ в 2014 році півостровом Крим. Як заявив секретар РНБО Олексій Данилов Москва вже в найближчому майбутньому зважиться на розміщення в захопленому Криму ядерної зброї.
  • Колишній посол США в Україні, дослідник Стенфордського університету Стівен Пайфер вважає, що Російська Федерація навряд чи зважиться на агресію заради забезпечення Криму водою.
  • Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що повернення анексованого Криму для України може бути легшим, ніж повернення окупованих районів Донбасу.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти