До кінця листопада: Зеленський заговорив про підготовку мирного плану

28 липня 2024, 19:51
850
Для справедливого припинення війни Україні потрібні три голові фактори: терпіння, підтримка і дипломатичний тиск.
Владимир Зеленский, саммит
Зеленський озвучив план дій України для досягнення миру / Колаж: Главред, фото: Володимир Зеленський

Володимир Зеленський заявив, що не може реагувати на заклики до припинення вогню до того часу, в той час, як країна-агресор Росія продовжує окуповувати території України. Про це президент розповів в інтерв'ю NHK.

За його словами, набагато ефективнішим було б зберегти єдність США та європейських країн для додаткового тиску, щоб показати Москві відсутність будь-яких шансів на інший розвиток подій.

Саме тому Київ готується розпочати детальні переговори з відповідними країнами щодо територіальної цілісності та інших нагальних питань. Таким чином до кінця листопада має бути створений план дій для миру.

відео дня

Окремо український президент прокоментував вплив США на цей та інші важливі процеси у зв'язку з виборами президента у Штатах. Зокрема Зеленський розповів, що під час телефонної розмови запросив Трампа відвідати його країну.

"Ми спілкувалися з його командою. Містер Трамп сказав мені, що він доступний для будь-яких питань, і що я маю його номер телефону", - додав Зеленський.

Також важливою для України, за словами президента, є підтримка Японії, адже це країна, що є представником G7 і надає нам економічку, гуманітарну та технічну допомогу. Зеленський нагадав, що Японія була першою країною поза НАТО, яка підписала угоду про співпрацю у сфері безпеки. Зараз очільник України сподівається на те, що Японія використає свій вплив на інші країни та забезпечить співпрацю на відновлення України.

Хто такий Володимир Зеленський

Зеленський Володимир - український державний діяч, шостий і чинний Президент України з 20 травня 2019 року.. До вступу на посаду здобув популярність як шоумен, актор, комік, режисер, продюсер і сценарист. Був співвласником і художнім керівником "Студії Квартал-95" (2003—2019) та генеральним продюсером телеканалу "Інтер" (2010—2012).

Політичну кар'єру розпочав 2019 року та балотувався на виборах президента України 2019 року. За підсумками голосування обраний Президентом України, повідомляє Вікіпедія.

Досягнення миру в Україні - останні заяви

Нагадаємо, в Китаї заявили про те, що продовжать сприяти початку переговорів між Україною і країною-агресором РФ. Про це глава міністерства закордонних справ КНР Вань І заявив на зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Лаосі.

Раніше стало відомо, що чимало країн-партнерів України говорять про можливість переговорів з агресором РФ задля встановлення миру. Однак в ОП називають такий розвиток подій нічим іншим, як можливістю для диктатора Путіна виграти час, щоб зміцнити свою армію та розпочати потенційно більш насильницьку главу у війні.

Напередодні в МЗС заявили, що Україна бажає та готова брати участь у діалозі та переговорах з Росією. Звичайно, переговори мають бути розумними та предметними та спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру.

Інші новини по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти