Дієтологи назвали головні помилки тих, хто худне

6 вересня 2021, 03:02
Дієти можуть бути небезпечними для здоров'я. Тому слід вивчити правильний режим харчування.
схуднення, дієта
Дієта повинна супроводжуватися регулярним харчуванням / Фото pixabay.com

Люди, які мріють схуднути, дуже часто припускаються помилок в харчуванні. Причому, навмисно. Наприклад, вони пропускають прийоми їжі або вживають продукти без вмісту цукру.

Американські дієтологи визначили найшкідливіші звички тих, хто худне, які не тільки шкодять їх здоров'ю, але і заважають досягти мети. Головні порушення при схудненні опублікувало видання Eat This, Not That!

Експерт з харчування Роксана Ехсані розповіла про негативні наслідки відмови від перерв на їжу під час роботи.

"Багато хто з нас може спокушатися працювати під час сніданку та обіду, однак відсутність належної перерви на їжу насправді може принести більше шкоди, ніж користі. Це може знизити продуктивність, настрій і гарантує переїдання ввечері", – підкреслила дієтолог.

Крім того, за словами Есхані, краще відмовитися від прийому їжі на робочому місці, перед екранами телевізора, комп'ютера і телефону. Таким чином людина не отримує задоволення від їжі і часто непомітно переїдає.

Негативно позначається на вазі і поспіх під час їжі.

"Мозку потрібно близько 20 хвилин, щоб отримати сигнали про насичення. Якщо ви їсте занадто швидко, то обов'язково будете переїдати", - підсумувала фахівець.

Її позицію підтримує і колега Крістен Сміт, яка вважає, що найбільшою помилкою людей, які прагнуть скинути вагу, є нерегулярне харчування.

"Багато хто не розуміє, що для активного метаболізму потрібно споживати достатню кількість калорій, а пропуски прийомів їжі, навпаки, уповільнює обмін речовин", - зазначила дієтолог.

Сміт рекомендує відмовитися від безглютенових дієт і дієт, які розраховані на швидке скидання ваги.

Про безглютенових ще наукових доказів ефективності, а "екстремальні" способи впливають на психіку і дають всього лише короткочасний результат.

"Багато хто робить помилку, вживаючи занадто багато продуктів без цукру (наприклад, печива), будучи впевненими, що вони не містять калорій. Насправді, такі продукти часто містять велику кількість жирів і вуглеводів", - додала Сміт.

Нагадаємо, раніше Главред писав, як правильно вранці нагодувати школяра. Дітям потрібні продукти, які "струшують" мозок. Зокрема, сніданок повинен складатися з цільнозернових каш.

Також раніше індійський дієтолог Пуджа Махіджа назвала п'ять шкідливих звичок на голодний шлунок. Вона закликала відмовитися від вживання чаю і кави відразу після пробудження і не сперечатися з близькими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти