Десята доба війни Росії проти України: на деяких напрямках ЗСУ здійснюють контрнаступ

5 березня 2022, 07:07
У Генштабі не стали розповідати про всі успіхи української армії, щоби не зірвати задумане.
ВСУ, військові, війна, вторгнення
ЗСУ продовжують тримати певні рубежі в усіх напрямках / Фото Reuters

Станом на ранок суботи, 6 березня, в Україні ведуться запеклі бої зі звільнення українських міст від російських окупантів. Частини і підрозділи загарбників деморалізовані, солдати і офіцери окупаційної армії продовжують здаватися в полон, тікають, залишаючи на українській землі озброєння й техніку.

Як повідомили в Генштабі, шкоди противнику завдають не лише озброєні підрозділи українських захисників, а й звичайні неозброєні люди.

"Стикаючись з постійним опором та усвідомлюючи протиправність своїх дій окупанти продовжують обстріли цивільного населення, наносять ракетно-бомбові удари по об'єктах критичної інфраструктури і житлових будинках, лікарнях, дитячих садках, використовують жінок, дітей і літніх людей в якості "живого щита", - йдеться у повідомленні.

відео дня

При цьому окупанти продовжують намагатися створити у власному інформаційному просторі картину визвольного "бліцкригу", приховують кільксіть втрат в особовому складі й техніці шляхом блокування доступу населення до правдивої та об'єктивної інформації.

"Збройні Сили України продовжують тримати певні рубежі в усіх напрямках, а на окремих напрямках контратакують і змушують противника відступати з втратами, порушують тилові комунікації та завдають нищівних ударів. На жаль, про всі наші успіхи ми поки не можемо розповісти, щоби не зірвати задумане. Але повірте, свого часу все стане відомо. Боротьба триває!", - резюмували у Генштабі.

Як повідомляв Главред, офіційні особи США й Заходу очікують, що Росія збільшить темпи і силу своїх ударів по ключових населених пунктах України, включаючи столицю Київ.

Зазначається, що Росія змінила стратегію війни в Україні на тлі того, що початковий план швидкого захоплення Києва та повалення уряду провалився. Тепер вони готові бомбити українські міста, поки вони не підкоряться. Це може призвести до значних жертв серед цивільного населення.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти