Цифри шалені: Залужний розкрив втрати окупантів за місяць під Авдіївкою

10 листопада 2023, 19:12оновлено 10 листопада 2023, 19:59
Лише за місяць на Авдіївському напрямку РФ втратила близько 10 тисяч окупантів.
ВСУ, Валерий Залужный
Валерій Залужний розкрив втрати окупантів за місяць на Авдіївському напрямку / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, 37 окрема бригада морської піхоти, t.me/CinCAFU

Російські окупанти намагаються захопити Авдіївку в Донецькій області і кидають в штурми величезну кількість живої сили та техніки. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на своїй сторінці в Facebook розповів про шалені втрати росіян лише на цьому напрямку.

Він зазначив, що активний штурм Авдіївки триває місяць. Там щодня продовжуються запеклі бої.

За місяць на Авдіївському напрямку окупанти втратили:

відео дня
  • понад 100 танків,
  • 250 бронемашин,
  • близько 50 артилерійських систем,
  • 7 літаків Су-25,
  • близько 10 тисяч окупантів.

"Дякую бригадам, нашим підрозділам. Піхоті, артилеристам, танкістам, розвідникам, операторам БПлА, медикам. Кожному захиснику, кожній захисниці, які боронять Авдіївку. Схиляю голову перед тими, хто на щиті. Вічна Памʼять і шана. Слава нашим Героям! Слава Україні!" - написав Залужний.

Ситуація в Авдіївці

Нагадаємо, як стало відомо, Авдіївка в напівоточенні з 3-х сторін. Російська армія намагається виманити українську артилерію ціною своїх же життів. Окупанти проводять точкові атаки, але щоденні. Загарбники здійснюють штурми переважно піхотою. Вони в різні дні намагаються штурмувати різні позиції.

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що Росія готує ще потужнішу атаку на Авдіївку. Водночас він стверджує, що українські сили міцно тримають лінію оборони.

У розвідці Естонії дали тривожний прогноз через ситуацію в Авдіївці. Там зазначили, що ситуація, яка склалася на фронті, може призвести до "падіння" міста.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти