Чаус знову зникне: експерт розкрив несподіваний сценарій у справі скандального екссудді

31 липня 2021, 18:57
Прокуратура повинна встановити законність і підслідність справи Миколи Чауса, впевнений Володимир Мартиненко.
Микола Чаус 2
Микола Чаус / УНІАН

Екс-суддя Микола Чаус, який перебуває під охороною СБУ, може знову зникнути, заявив доктор філософії в галузі права Володимир Мартиненко.

"Я не виключаю, що може бути знову зникнення Чауса, і взагалі якийсь інший процес. Попередньо ми думаємо, що СБУ доставила його на Володимирську, 33, як про це заявили детективи НАБУ. Але ж підтвердження немає", - підкреслив він в ефірі каналу Україна 24.

Експерт не виключив, що Чауса могли залишити у Вінницькій, Житомирській областях, і вчора спецпідрозділ міг повертатися до Києва взагалі без Чауса.

"Офіційно його на Володимирській немає. Може бути будь-який розвиток ситуації. У мене питання до прокуратури - чому вона не встановлює, хто повинен займатися цією справою, не встановить законність і підслідність", - підкреслив він.

"Після затримання його зобов'язані доставити до суду, процесуально на це дається 48 годин, щоб обрати запобіжний захід. Поки що 48 годин не минуло, ми чекаємо, коли хто-небудь з правоохоронців, в даному випадку СБУ, доставить його до суду", - нагадав експерт.

Мартиненко додав, що справа Чауса оголила конфлікт між правоохоронними структурами, що підриває довіру міжнародних партнерів до України.

читайте також"Голий з пов'язкою": на Вінниччині розповіли про появу Чауса в селі Мазурівка

Раніше в СБУ повідомили про те, що Микола Чаус сам звернувся до співробітників Служби безпеки України із заявою про викрадення та позбавлення волі.

В СБУ підкреслили, що співробітники спецслужби не "викрадали" Чауса і діяли виключно в рамках закону і своїх повноважень.

Справа Чауса:

Суддю Миколу Чауса підозрюють в отриманні хабара на суму 150 тисяч доларів у серпні 2016 року. За версією слідства, служитель Феміди закопав неправомірну вигоду в банках в городі. Але заарештувати Чауса не вдалося, так як парламент не зміг оперативно розглянути дане питання.

У листопаді 2016 року Чауса оголосили в міжнародний розшук, після цього він поїхав до Молдови і здався місцевій владі.

У квітні 2021 року міністр внутрішніх справ Молдови Павло Войку зробив заяву про викрадення судді Чауса. Він сказав, що суддю викрали іноземці, які в'їхали на територію молдавської держави з України.

Один з підозрюваних у викраденні судді Чауса був затриманий 9 травня в Кишиневі.

19 травня Чаус виклав у Мережу нове відео, в якому зробив заяву про свій намір приїхати в Україну і разом з адвокатами відповісти українському суспільству, НАБУ і ДБР на питання, пов'язані з його викраденням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти