Частину Києва закрили для водіїв і зробили пішохідною зоною

9 листопада 2021, 20:26
172
Бессарабський проїзд у центрі Києва став пішохідною зоною.
Частину Києва закрили для водіїв і зробили пішохідною зоною
Бессарабка / wikipedia.org

Частина Києва стала виключно пішохідною зоною. Йдеться про Бессарабський проїзд, повідомив у Facebook колишній заступника голови КМДА Олександр Густєлєв.

"З сьогоднішнього дня Бессарабський проїзд стає пішохідною зоною! В рамках впровадження комплексної схеми організації дорожнього руху по Бессарабській площі, вул. Басейній і крутому спуску столиця отримує нову пішохідну зону на Бессарабському проїзді", - зазначив екс-чиновник.

За його словами, рух автотранспорту від бульвару Тараса Шевченка до вулиці Басейної буде можливий тільки через вулицю Велику Васильківську і Павла Скоропадського.

Крім того, на вулиці Басейній від вулиці Павла Скоропадського до Бессарабської площі вже працюють над створенням нового додаткового паркування.

Також відомо, що заїзд на Бессарабський проїзд з боку вулиці Басейної буде доступний у нічний час. Однак тільки для обслуговування балансових територій працівниками відповідальних комунальних підприємств.

Як пише Вікіпедія, Бессарабка - історична місцевість у Шевченківському районі міста Києва. Там розташована Бессарабська площа. Відома з кінця XVIII століття, коли там був відкритий потужний водний джерело, побудований басейн, а з часом виник базар. Наприкінці XVIII-початку XIX ст. на Бессарабці розташовувалася кінна поштова станція.

А свою назву вона отримала від великої кількості бродячих людей, які селилися в нетрях поблизу від Крутого спуску.

Ці люди і отримали у киян прізвисько "бессараби "("басараби").

Але є й інша версія походження цієї назви. Воно може походити від переселенців з Бессарабії (Молдови) і півдня Малоросії, які торгували там.

У 1910-1912 на Бессарабці був побудований Бессарабський ринок з торговою площею 896 кв.м. він вважається одним з найдорожчих ринків Києва.

Нагадаємо, раніше нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко в черговий раз здивував скандальною заявою. Виявляється, народний обранець зовсім не орієнтується в нинішніх цінах в Україні.

Хоча за продуктами ходить на найдорожчий у столиці Бессарабський ринок. Але, за словами Тищенка, знаходить там досить доступні за цінами продукти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти