Ціни на газ в Україні знизять: у Кабміні назвали два варіанти

11 січня 2021, 19:11
Прем'єр розповів, як Кабмін планує знижувати тарифи на газ.
Ціни на газ в Україні знизять: у Кабміні назвали два варіанти
Коли знизять ціни на газ в Україні / УНІАН

Прем'єрміністр України Денис Шмигаль заявив, що в уряду є два варіанти, які дозволять істотно знизити тарифи на газ для населення.

За його словами, перший розроблений урядом підхід, полягає в тому, що формування тарифів на газ відбуватиметься за формулою "ціна на європейських хабах "мінус" транспортування газу в Україну".

"Тимчасово обмежити маржу для газопостачальників. Очікуваний результат: істотне зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил", - написав Шмигаль на своїй сторінці в Facebook.

читайте такожУ Зеленського анонсували зниження тарифів на газ

Також Шмигаль розповів про другий підхід зменшення ціни на газ.

"Другий підхід запропонувала державна компанія Нафтогаз. Він полягає в посиленні конкуренції на ринку шляхом обов'язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ. Пропонується, щоб газопостачальні компанії почали активно конкурувати за базу споживачів, що призведе до зниження тарифів в рамках відкритих торгів. Очікуваний результат: посилення конкуренції і, як наслідок, істотне зменшення платіжок для українців", - додав прем'єр.

Також у Кабміні сформували механізм для зменшення ціни на транспортування газу.

читайте такожОприлюднено нові тарифи на доставку газу в Україні

Шмигаль зазначив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг терміново проведе ретельну перевірку газопостачальників з найвищими тарифами на транспортування газу.

Підвищення тарифів на газ - про що раніше повідомляв Главред:

  • В Україні прокотилася хвиля протестів через підвищення комунальних тарифів.
  • З 1 січня в Україні діє нова ціна на газ, яку запропонували постачальники газу в рамках відкриття конкурентного ринку газу.
  • Газопостачальні компанії пропонують населенню України в січні купувати газ за ціною від 6,99 до 10,8 грн за кубометр, при цьому мінімальна ціна вище грудневої ціни на 11%, а максимальна - на 20,5%.
  • Крім того, з 1 січня в Україні почали діяти нові тарифи на транспортування газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти