"Був у критичному стані": у Києві померла дитина після обстрілу "Охматдиту"

10 липня 2024, 19:20
357
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що на момент удару хлопчик знаходився у критичному стані в реанімації "Охматдиту".
'Був у критичному стані': у Києві померла дитина після обстрілу 'Охматдиту'
Маленький хлопчик не вижив після ракетного обстрілу росіян / Колаж Главред, фото: Богдан Кутепов / Facebook, УНІАН

Внаслідок російського ракетного удару 8 липня по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві стало відомо про першу загиблу дитину серед пацієнтів закладу. Про це у своєму Facebook повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Помер маленький хлопчик, який на момент ракетного удару знаходився у критичному стані у відділенні реанімації Охматдиту", - зазначив Ляшко.

Він також наголосив, що після терористичного удару РФ по дитячій лікарні хлопчика було транспортовано до однієї із лікарень столиці.

відео дня

"Приносимо свої щирі співчуття рідним малюка. Ніколи не пробачимо російським терористам, які вбивають наших дітей", - написав глава МОЗ.

Що таке дитяча лікарня "Охматдит"

багатопрофільний діагностично-лікувальний заклад у Києві, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню України. Найбільша дитяча лікарня в Україні, яку росіяни атакували крилатими ракетами 8 липня.

Удар по "Охматдиту" 8 липня - що відомо про наслідки обстрілу Києва

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 10 липня у Львові прощаються з дитячою лікаркою Світланою Лук'янчик. 30-річна нефролог загинула внаслідок російського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" 8 липня. Прощання проходить у Гарнізонному храмі Львова, про що повідомив мер міста Андрій Садовий.

Вранці 8 липня Росія здійснила масовану атаку на Київ та інші міста України. Внаслідок удару уламки ракет у Шевченківському районі столиці суттєво пошкодили багатоповерхівку. Під час розбору завалів будинку, де був повністю зруйнований під'їзд, знайшли тіла трьох людей, серед яких двоє дітей, повідомила уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарія Герасимчук.

Під час удару по Києву та інших містах України 8 липня Росія застосувала нову небезпечну тактику, намагаючись завдати якомога більшої шкоди. Окупанти зробили так, щоб ракети і дрони, які вони запускали, було важче виявити, повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти